Zagreb, 29. studenoga 2021. - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) inicirao je održavanje edukativne radionice „Godišnji program rada, financijsko planiranje, samoprocjena i porezna obilježja službenih putovanja u neprofitnom sektoru“, s ciljem olakšavanja poslovanja nacionalnih sportskih saveza (NSS) i sportskih udruga u svome članstvu.

Radionicu su održali konzultanti Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika (HZRIFD), a provedena je na mješovit način - uz fizičku nazočnost dvadesetak osoba u prostorijama HZRIFD-a te još 25 u online inačici praćenja. Odazvalo se 40 predstavnika NSS-a, zastupljene su bile i tri sportske udruge, a na radionici su sudjelovale i dvije djelatnice HOO-a.
Inicijativu je pokrenula glavna unutarnja revizorica HOO-a Evica Obadić, budući da je tijekom obavljanja unutarnjih revizija u nacionalnim sportskim savezima ustanovljeno da gotovo svi NSS-i imaju poteškoća pri izradi godišnjeg programa rada i financijskog plana, kao i s poreznim opterećenjima pri obračunu troškova službenih putovanja.
U povratnim informacijama, pristiglim od sudionika, edukacija s četverosatne radionice bit će od velike koristi djelatnicima NSS-a prilikom izrade planskih i financijskih akata već za iduću godinu. (hoo)