Ispis

Čakovec, 20. rujna 2021. - Europski tjedan sporta, inicijativa Europske komisije kojom se potiče građanstvo na tjelesnu aktivnost, održat će se i ove godine, sedmi put zaredom, od 23. do 30. rujna, u 41 državi Europe. Ovu inicijativu iz godine u godinu podržava sve veći broj sportskih kolektiva i osoba iz javnog života, koji zajedno s građanima promoviraju slogan #BeActive i razvijaju svijest o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje i bolju kvalitetu života svakog pojedinca.

Ministarstvo turizma i sporta nacionalni je koordinator Europskog tjedna sporta, a ovogodišnji program koji će se odvijati diljem Republike Hrvatske predstavljen je na konferenciji za medije u Čakovcu.

- Sport nas oduševljava tijekom cijele godine, a najsvježije emocije doživjeli smo ovo ljeto, kad su naše sportašice i sportaši na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju ponovo ostvarili sjajne rezultate. No, osim vrhunskog sporta i poruke koju nosi, sport je važan i za očuvanje našeg zdravlja i zato su inicijative poput Europskog tjedna sporta izuzetno bitne. Siguran sam kako će nam ovogodišnje izdanje ponovo pokazati kako stvarno možemo vježbati bilo gdje i bilo kada, a da će programi koje smo pripremili za sve naše građane, veliki broj njih potaknuti na tjelesnu aktivnost - istaknuo je Josip Pavić, posebni savjetnik za sport ministrice Nikoline Brnjac.

Europski tjedan sporta sastoji se od fokus dana, pa ćemo tako i ove godine imati dane rezervirane za vježbanje kod kuće, na poslu ili u školi, ali i vježbanje po noći. Domaćin ovogodišnjeg #BeActive Nighta bit će grad Čakovec, a gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini istaknula je kako je u Čakovcu registrirano više od stotinu udruga koje se bave sportom i rekreacijom.

Otvorenje Europskog tjedna sporta održat će se 23. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, a sve aktivnosti, prijave za manifestacije kao i više informacija o aktivnostima po županijama mogu se pronaći na službenoj mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta https://europski-tjedan-sporta    (mints/hoo)