Zagreb, 17. svibnja 2019. - Hrvatski sportski dužnosnici često bivaju izabrani u vodeća tijela ili važne odbore europskih i svjetskih asocijacija, a nerijetko je to slučaj i s kineziolozima ili liječnicima, koji su, uz profesionalni angažman, aktivni i u sportu ili rekreaciji. Nedavnom odlukom Izvršnog odbora Europske asocijacije "Sport za sve" (EFCS) na zasjedanju u Parizu, hrvatski predstavnik Zdenko Šipić imenovan je predsjednikom Zdravstvene komisije EFCS-a.

- Imenovanje Zdenka Šipića na ovu visoku dužnost u Europskoj asocijaciji „Sport za sve“ ujedno je i priznanje Hrvatskom savezu sportske rekreacije „Sport za sve“ jer je gospodin Šipić predsjednik Zdravstvene komisije Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ - stoji na službenoj stranici tog nacionalnog saveza.

Jednako tako, apostrofirano je uvjerenje da će Šipić znanjem, iskustvom i entuzijazmom pridonijeti unaprjeđenju zdravlja građana putem sportsko-rekreacijskih programa, a na taj način i kvaliteti njihova življenja u suvremenom društvu.

Hrvatski olimpijski odbor čestita Zdenku Šipiću imenovanje na čelnu dužnost Zdravstvene komisije Europske asocijacije "Sport za sve"! (hoo/vk)