Split, 25. studenoga 2018. - Povodom 100. obljetnice rođenja Frana Matošića, legendarnog nogometaša Hajduka i osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1948. godine u Londonu, u organizaciji Hrvatske pošte i HNK Hajduk izdana je prigodna dopisnica s Matošićevom fotografijom i žigom. Prigodni žig s likom Frane Matošića dana 24. studenoga zamjenjivao je dnevni žig pošte 21101 Split, a svečana prezentacija dopisnice i žiga održana je u splitskoj pošti.

Uz članove obitelji, nazočili su i predstavnici Hrvatske pošte, Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije, splitskog filatelističkog društva i naravno - Hajduka, Torcide i Udruge Naš Hajduk. Prvi žig s Matošićevim likom na prigodnu dopisnicu udarile su kćeri Frane Matošića - Katja i Milojka, zajedno s Bogdanom Kragićem, suigračem i prijateljem Frane Matošića i posljednjim živim nogometašem iz Hajdukove šampionske 1955. godine. 

Na groblju Lovrinac i u prostorijama Hajduka i 25. studenoga (na sam rođendan) nastavljeno je sjećanje na legendarnog Franu Matošića, nogometaša s najviše utakmica i golova za Hajduk (739 utakmica, 729 golova), legendarnog kapetana, trenera i dužnosnika. 

U jutarnjim satima brojni navijači, članovi obitelji, veterani, klupski dužnosnici, predstavnici Torcide i Našeg Hajduka, pohodili su njegovo posljednje počivalište na groblju Lovrinac, gdje su položili vijence i cvijeće. U ime Hajduka vijenac su položili predsjednik Uprave Jasmin Huljaj i Bogdan Kragić, dok je vijenac Torcide položio tajnik Toni Madunić.
Potom je u trofejnoj Sali Hajduka, otvorena vitrina sa dresom, kopačkama, olimpijskom medaljom i ostalim artefaktima iz dugogodišnje karijere Frane Matošića. Nazočnima su se obratili predsjednik Uprave Hajduka Jasmin Huljaj, u ime veterana Kluba Ante Ivković, te u ime obitelji unuk Frane Spain. U znak sjećanja na taj dan predsjednik Huljaj je dresove s brojem 100. i natpisom F. Matošić uručio kćerima pokojnog Frane - Katji Spain i Milojki Reić. 

Obilježavanje 100. obljetnice rođenja Frane Matošića privuklo je veliki interes javnosti, tako da su hodnici i trofejna sala Hajduka bili pretijesni da prime sve koji su željeli nazočiti ovom svečanom činu.
Grad Split predstavljao je pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Mate Omazić, nazočila je i Branka Bezić, voditeljica Ureda za iseljenike u Splitu, a pored predsjednika Huljaja, nazočili su i članovi Nadzornog odbora Marko Erceg i Denis Kosor, a prisustovali su i brojni članovi Hajdukove obitelji: Ivan Katalinić, Ante Ivković, Bogdan Kragić, Ivo Bego, Siniša Fulgosi, Lukša Poklepović, Darko Butorović, Milo Nižetić, Vilson Džoni, Nenad Pralija, Vlatko Đolonga, Marino Lemešić, Stanko Mrduljaš, Mili Buterer, Stjepan Jukić Peladić, tajnik veterana Goran Brailo, zatim Ante Šečer, Miroslav Borozan, Petar Lovrić, Slaven Luštica sin legendarnog nogometaša i trenera Slavka Luštice, Majda Hlevnjak, supruga pokojnog Ivice Bukle Hlevnjaka, predstavnici Torcide i Udruge Naš Hajduk... 
Veliki dan za Hajduk koji se navedenim aktivnostima sjetio svog najvećeg sina, legendarnog Frane Matošića, ali i za cijeli hrvatski olimpijski pokret. (hoo/jg)