Ispis

Zagreb, 4. kolovoza 2018. - Za uvertiru u uspješan vikend hrvatskih sportaša pobrinuo se strijelac Anton Glasnović, osvojenim srebrom u disciplini trap na Europskom prvenstvu u austrijskom Leobersdorfu.

Europski doprvak u finalu je pogodio 44 od 50 meta, dvije manje od pobjednika, Slovenca Boštjana Mačeka (46/50). Čeh Jiri Liptak bio je treći. Prvo je to europsko odličje Antona Glasnovića koji je 2013. godine bio i svjetski doprvak.

 

Da vikend ne bi prošao bez zlatnog odličja, zaslužni su naši najtrofejniji veslači - Valent i Martin Sinković. Sjajnom završnicom u finalu EP-a u Glasgowu po prvi put su postali europski prvaci u svojoj novoj disciplini - dvojcu bez kormilara. Drugi su bili Francuzi (braća Onfroy), treći Rumunji (Cozmiuc, Tudosa).

U dosadašnjoj karijeri zlatni olimpijci iz Rija imaju europsko zlato, ali u dvojcu na pariće. Najnoviji europski trijumf daje im velike izglede za postolje i na rujanskom Svjetskom prvenstvu. (hoo/vk)

 

Čestitke hrvatskim olimpijcima na uspješnim nastupima na europskim prvenstvima uputili su čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop:

 

Dragi Valente i Martine,

europskim zlatom u novoj veslačkoj disciplini dokazujete kako se u sportu sve može postići predanim radom. Vama, treneru Braliću i HVS-u iskrene čestitke u ime cjelokupne hrvatske olimpijske obitelji!

 

Dragi Antone,

osvajanjem naslova europskog doprvaka upotpunjena je i osobna kolekcija trofeja, ali i bogata kolekcija hrvatskog streljaštva. Od srca čestitamo na uspjehu u ime hrvatske olimpijske obitelji!