Zagreb, 9. svibnja 2018. - Hrvatski akademski športski klubovi Mladost Sveučilišta u Zagrebu (skraćeno HAŠK Mladost) ove će godine obilježiti 115. obljetnicu utemeljenja, a Hrvatski olimpijski odbor (HOO) načelno je prihvatio ulogu pokrovitelja tog događaja (odluku još treba potvrditi Vijeće HOO-a na sjednici ovoga mjeseca).

Epilog je to sastanka u prostorijama HOO-a, kojem su nazočili predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop te njihovi gosti - predsjednik HAŠK-a Tomislav Družak, glavni tajnik Zoran Emeršić i međunarodni koordinator Bojan Mijatović. 

Iz spektra aktivnosti mladostaške udruge klubova najzanimljivija informacija je ona o završetku multisportskog projekta, sufinanciranog od Europske komisije kroz program Erasmus+:Sport. Namijenjen je mladim sportašima do 4. razreda osnovne škole koje bi educirali stručni voditelj Goran Leko i pomoćnik mu Dario Novak (obojica s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu). Od 1. siječnja 2019. kreće i novi projekt iz programa Erasmus+:Sport, ukupno četvrti. Prije toga, potkraj lipnja ove godine skup je europskih multisportskih udruga na kojem će sudjelovati i naši predstavnici. U članstvu je europske asocijacije 21 takva udruga, a najzvučnije su: Sporting, Olympiakos, Ferencvaros, BSC Beč, Everton, Feyenoord, Visla Krakov, Hapoel, Aalborg, Crvena zvezda…
Središnja proslava 115. obljetnice HAŠK Mladost, s najavljenim pokroviteljstvom HOO-a, bit će 6. studenoga na Hrvatskom vojnom učilištu Franjo Tuđman, a u sklopu proslave bit će organiziran i okrugli stol na temu sporta na Zagrebačkom sveučilištu. (hoo/vk)