Ispis

Zagreb, 14. prosinca 2017. - Tvrtka KPMG Croatia d.o.o. u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) organizirala je u zagrebačkom hotelu Panorama hvalevrijedan seminar pod nazivom “Računovodstveni, revizorski i porezni aspekti poslovanja sportskih organizacija“.

Prvotna ideja bila je da se ovaj besplatni seminar održi u prostorijama HOO-a, međutim, zbog iznimno velikog interesa (čak 222 prijave) organizatori su posegnuli za većom dvoranom.

Na zadovoljstvo brojnih članova hrvatske sportske zajednice prezentirane su i pojašnjene mnoge teme iz administrativne sfere djelovanja sportskih saveza, udruga i klubova - od izrade i podnošenja financijskih planova do ispunjavanja i evidencije putnih naloga.

Naravno, kroz sve se teme provlačila aktualna zakonska regulativa i novosti vezane za poslovanje neprofitnih organizacija. Sudionici seminara mogli su se upoznati sa zakonskim i računovodstvenim okvirima djelovanja udruga hrvatskog sporta, s oporezivanjem, revizijom financijskih izvještaja, poreznim poticajima, uključujući i iskustva susjednih država u tom segmentu. Seminar je ponudio sažeta i kvalitetna pojašnjenja (i rješenja) za problematiku s kojom se u svakodnevnom radu susreću djelatnici sportskog sustava u Republici Hrvatskoj, a njegovim održavanjem koordinirala je unutarnja revizorica HOO-a Evica Obadić. (hoo/vk)

 

Računovodstveni, revizorski i porezni aspekti poslovanja sportskih organizacija