Ispis

Zagreb, 10. siječnja 2017. - Nakon blagdanske stanke dopredsjednice Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Sanda Čorak i Morana Paliković Gruden od utorka, 10. siječnja ponovo se sastaju s predstavnicima nacionalnih sportskih saveza (NSS) olimpijskih sportova, kako bi s njima raspravile njihove dugoročne planove te razne aspekte njihovog svakodnevnog djelovanja.

 

U studenom i prosincu 2016. godine održano je 14 sastanaka s predsjednicima, glavnim tajnicima i drugim dužnosnicima te stručnim djelatnicima NSS-a, dok će ih u 2017. godini biti još 30. Prvi su ovaj tjedan na rasporedu povratnici u olimpijsku obitelj, Hrvatski softball savez i Hrvatski baseball savez, a zatim u četvrtak, 12. siječnja Hrvatski judo savez i Hrvatski plivački savez.

 

Kroz razgovore s NSS-ima olimpijskih, a kasnije i neolimpijskih sportova, HOO nastoji identificirati probleme i prepreke koji su većini NSS-a zajednički, kako bi sustavno i što učinkovitije pristupio rješenjima i na taj način opravdao svoju ulogu ne samo krovne kuće, već i servisa hrvatskog sporta. (hoo/msč)