Ispis

Zagreb, 21. lipnja 2016. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop sastao se 21. lipnja 2016. godine u sjedištu HOO-a s glavnim tajnicima nacionalnih sportskih saveza (NSS) na redovnom kolegiju.

Govoreći o izmjenama i dopunama financijskog plana HOO-a za 2016. godinu osvrnuo se na kronologiju događaja koje su prethodile novom financijskom planu kojeg treba usvojiti Skupština HOO-a. Istaknuo je kako je, zahvaljujući uspješnom pregovaranju, čelništvo HOO-a uspjelo uvećati iznos od 96 milijuna, koji je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta prvobitno predvidjelo za HOO, na 121,6 milijuna kuna. Približno 90 posto tih dodatnih sredstava namijenjeno je redovnim programima NSS-a i razvojnim programima za sportaše i trenere.

 

Pomoćnica glavnog tajnika za pravne i zajedničke poslove Biserka Vrbek podsjetila je kako 12. studenog 2016. godine ističe mandat svim tijelima HOO-a te će se oko 10. studenog održati izborna Skupština. Sam postupak izbora pokrenut će se na sjednici Skupštine 8. srpnja. Također je pozvala NSS-e da njihova izvršna tijela ili komisije sportaša kandidiraju sportaše za Komisiju sportaša HOO-a. Rok za kandidaturu je 10. srpanj, a izbori će se održati na Olimpijskim igrama u Riju. Biraju se tri sportašice i tri sportaša iz olimpijskih sportova. Zamolila je NSS-e koji još nemaju svoju komisiju sportaša da svakako pokrenu njezino osnivanje i skrenula pozornost na važnost tog tijela i činjenicu da su tri člana Komisije sportaša HOO-a istodobno i članovi Skupštine HOO-a, a predsjednik Komisije je član Vijeća HOO-a. Najavila je i izbor članova Komisije iz neolimpijskih sportova koji je planiran za rujan. (hoo/msč)