Zagreb, 14. listopada 2019. - Na kongresu Svjetske pikado federacije (SPF/WDF) u rumunjskom Cluju u punopravno članstvo primljen je dosadašnji pridruženi član - Hrvatski pikado savez. Glavna skupština udruge održana je  u ponedjeljak, 14. listopada, a jedna od točaka dnevnog reda bila i ona o prijemu novih članova. HPS je tijekom prošle, a i ove godine snažno lobirao i ispunjavao sve preduvjete kako bi otvorili vrata te prestižne pikado asocijacije. Službeni dokument o prijamu u pridruženo članstvo HPS je zaprimio 30. siječnja 2019. godine.

Taj dokument bio je dodatni vjetar u leđa kod ispunjavanja aplikacija za punopravno članstvo HPS-a, tako da se od ove skupštine s pravom očekivao pozitivan ishod. No, na samoj skupštini HPS-ovci su neposrednom prezentacijom trebali uvjeriti predstavnike 56 nacionalnih saveza koliko su ustrajni u namjeri da klasični pikado u Hrvatskoj podignu na potrebnu razinu, koja će zadovoljiti povjerenstva WDF-a. Nakon dvadesetak minuta, članovi skupštine jednoglasno su odlučili o prijamu HPS-a u punopravno članstvo Svjetske pikado federacije.

Ogroman je to uspjeh HPS-a, koji otvara mnoga dosad zatvorena vrata hrvatskim igračima, ali i ogromna odgovornost HPS-a prema matičnoj svjetskoj udruzi, s obzirom da WDF vrši kontinuirani monitoring nad svojim članicama o stanju klasičnog pikada u njima. 

Izaslanstvo HPS-a u Cluju, u kojem je održan i natjecateljski dio - Svjetski kup u pikadu, predvodili su: predsjednik HPS-a Tihomir Mamić i team manager Slaven Kovačević (tehnički dio) te Dragutin Pečnjak, Ivica Cavrić, Alan Ljubić i Dean Biškupić (sportski dio).

 

Hrvatski olimpijski odbor čestita Hrvatskom pikado savezu prijam u punopravno članstvo Svjetske pikado federacije!  (hoo/vk)