ZAGREB, 11. lipnja 2012. – Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop primili su 11. lipnja 2012. čelnike Hrvatskog pikado saveza (HPS) i sportaše Borisa Krčmara i Matiju Gazibar, seniorske i juniorske prvake Europe u pikadu. Povod svečanog prijema jesu uspjesi koje su hrvatski pikadisti ostvarili na Europskom prvenstvu održanom u turskoj Antalyji od 19. do 25. svibnja 2012.

Uz igrače Krčmara i Gazibaru delegaciju HPS-a činili su predsjednik HPS-a Mate Vukoja, te dopredsjednik i tajnik HPS-a Željko Đođo i Darko Plazek.

Hrvatski su pikadisti na Europskom prvenstvu osvojili zlato u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji (Boris Krčmar), u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji (Matija Gazibara), u muškim parovima (Zdravko Antunović i Dragutin Horvat) i u Kupu nacija (Boris Krčmar, Vlado Deščak, Zdravko Antunović, Vladimir Lešić). U disciplini ženskih parova srebro je osvojila splitska kombinacija Đurđica Delić i Jasna Šegvić.

Najveća zvijezda EP-a bio je Boris Krčmar. Zagrepčanin je prvak Europe pojedinačno i s reprezentacijom, dok je s ekipom Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca osvojio titulu klupskog viceprvaka Europe. Za Krčmara je to bila treća titula prvaka Starog kontinenta u pojedinačnoj konkurenciji u posljednje četiri godine, a uz to je slavio i na oba do sada održana svjetska prvenstva (2009. i 2011.) u organizaciji Međunarodne pikado federacije (IDF). Time je definitivno potvrdio status najboljeg igrača elektroničkog pikada na svijetu.

Posebno je vrijedna medalja Matije Gazibare, člana Pikado kluba Gornji Stenjevec, koji je postao juniorski prvak Europe, čime se dokazao da je zalog za svijetlu budućnost pikada i kontinuitet u osvajanju medalja na velikim međunarodnim natjecanjima.