ANTALYA, 22. svibnja 2012. - Već nakon prve službene discipline koja je odigrana u sklopu Europskog prvenstva u elektroničkom pikadu u turskoj Antalyji od 19. do 25. svibnja, hrvatski pikadisti imaju medalju. Ekipa Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca okitila se naslovom viceprvaka Europe nakon što su u finalu Eurokupa zaustavljeni od slovačke ekipe Toi Toi Dixi iz Bratislave. U konkurenciji sportašica naše jedine predstavnice, splitska ekipa Bila Boja, osvojila je solidno peto mjesto.

 

Na klupskom prvenstvu Europe ove su godine u elitnoj A kategoriji sudjelovale 33 ekipe iz cijele Europe, a među njima i dva naša predstavnika. Uz već spomenuti Posejdon 2 nastupila je i ekipa Split Londra koja je završila na diobi 19. mjesta.

Ekipa Posejdon 2 nastupili su u sastavu Vladimir Lešić, Ivan Bilela, Filip Galović i Zdenko Smodlaka, a veliko pojačanje bio im je Boris Krčmar, kapetan naše muške reprezentacije i jedan od najboljih svjetskih igrača elektroničkog pikada. Bez poraza su se probili do finala, a tamo je nakon velike borbe i do kraja neizvjesnog meča slavila ekipa iz Bratislave sastavljena od čeških i slovačkih reprezentativaca.

Nakon što su 2010. godine osvojili dvostruku domaću krunu, naslov prvaka Hrvatske i Kup RH, ovo je novi veliki uspjeh ekipe iz Kaštel Kambelovca. Iako je ta ekipa još do prije tri godine bila drugoligaš, a najavu velikih ambicija dali su u Zadru 2009. kada su na Eurokupu osvojili 5. mjesto u B kategoriji, posljednje dvije sezone nisu se uspjeli domoći pehara.

Na Eurokupu u Leukerbadu 2010. godine bili su blizu kada su osvojili peto mjesto, da bi prošle godine u Benidormu napravili korak nazad i završili na diobi 9. mjesta. Ali predsjednik Pikado kluba Posejdon Ivan Ljubas nije se predao već su ove godine u Tursku otišli s još većim ambicijama i na kraju im se upornost isplatila.

Za žensku ekipu Bila Boja nastupile su Đurđica Delić, Jasna Šegvić i Rina Radun, uz pojačanja Anu Mamut i Olju Pavlović. Osvojeno peto mjesto u konkurenciji super jakih ekipa iz Češke i Njemačke koje su uzele prva četiri mjesta je uspjeh za naše djevojke. Naslov prvakinje Europe osvojila je njemačka ekipa Bull Eye Fighters.