Benidorm (Španjolska), SP 2011. - Hrvatska pikado reprezentacija osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u elektroničkom pikado koje se održava u španjolskom mjestu Benidorm.

Benidorm (Španjolska), SP 2011. - (Iz Benidorma izvještava Željko Đođo, dopredsjednik Hrvatskog pikado saveza)

Hrvatska pikado reprezentacija osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u elektroničkom pikado koje se održava u španjolskom mjestu Benidorm.

Novi je to sjajan uspjeh naših pikadista i već četvrta osvojena medalja. Nakon što su Boris Krčmar, Zdravko Antunović i Đurđica Delić osvojili zlato, srebro i broncu na SP u disciplini cricket u pojedinačnoj konkurenciji, sada je kvalitetu potvrdila i reprezentacija.

Ovaj sjajan uspjeh ostvarili su Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Vlado Deščak, Tonči Restović, Ivan Bilela, Đurđica Delić, Ivana Čavar i Vlasta Stankić. Izbornici Perica Konforta i Ivano Krusha oslonili su se na provjerene snage, a medalja bi možda bila i jačeg sjaja da samo tjedan dana pred natjecanje svoj nastup zbog bolesti djeteta nije morao otkazati Vladimir Lešić, uz Krčmara najbolji igrač reprezentacije koja je na zadnja dva EP-a osvajala zlato.
- Ova je bronca veliki uspjeh za hrvatski pikado jer smo prije dvije godine na SP u Zadru bili sedmi. Sve čestitke igračima i vodstvu reprezentacije, za sada imamo gotovo savršen učinak jer od 9 medalja koliko se do sada podijelilo na SP-u čak četiri su završile u rukama naših igrača - rekao je predsjednik Hrvatskog pikado saveza Mate Vukoja.

U utakmici za plasman u finale protiv reprezentacije Češke naši su držali izjednačeno do 5:5, a odluka je pala u sljedećem krugu kada su Česi dobili obje partije za konačnih 7:5. Naslovom svjetskih prvaka okitila se reprezentacija Belgije koja je u finalu sa 7:4 pobijedila Češku. Pobjednike su predvodili sjajni Kurt Van De Rijk i Patricia De Peuter.

Naši su krenuli s pobjedama protiv jake selekcije Njemačke (7:6) te Poljske (7:1), da bi zatim izgubili u sudaru s Belgijom (7:5). U repesažu su zatim još jednom nadigrali Njemačku (7:6), potom razbili Rusiju (7:1) i izgubili od Češke.
- Velika 15-inčna meta na kojoj se igra SP za naše je igrače prilična nepoznanica jer se kod nas igra isključivo na 13-inčnoj meti i stoga je ovaj rezultat još vrijedniji - rekao je izbornik Perica Konforta.

Danas se još igra SP u pojedinačnoj konkurenciji, a nakon toga slijede još tri discipline EP-a pa treba očekivati još koju medalju za hrvatske pikadiste.

Vidi: http://www.hps-dart.hr/