Benidorm (Španjolska), Svjetsko prvenstvo 2011.- Hrvatski pikadisti na briljantan su način započeli nastup na Svjetskom prvenstvu u elektoničkom pikadu koje se ovog tjedna održava u španjolskom mjestu Benidorm. Već u prvoj disciplini SP-a, Cricketu, naši su osvojili tri od ukupno šest medalja.

Benidorm (Španjolska), Svjetsko prvenstvo 2011. u elektroničkom pikadu - Hrvatski pikadisti na briljantan su način započeli nastup na Svjetskom prvenstvu u elektoničkom pikadu koje se ovog tjedna održava u španjolskom mjestu Benidorm. Već u prvoj disciplini SP-a, Cricketu, naši su osvojili tri od ukupno šest medalja.

U muškoj konkurenciji igralo se hrvatsko finale u kojemu je Zagrepčanin Boris Krčmar pobijedio Zdravka Antunovića iz Županje i tako se okitio naslovom svjetskog prvaka u disciplini Cricket. Uz to je kod dama Splićanka Đurđica Delić ugrabila broncu i na taj način zaokružila sjajan uspjeh naših.

Boris Krčmar, inače aktualni svjetski prvak u elitnoj disciplini 501 DI/DO, je tako najavio još jedan dominantan nastup nakon što je 2009. u Zadru osvojio čak četiri zlata u ukupno šest disciplina koliko se igralu u sklopu SP-a i EP-a.

- Čim je danas započelo natjecanje osjetio sam da me ruka sluša i da mogu otići do kraja. Posebno sam sretan što se igralo hrvatsko finale, Antunović je stvarno odigrao vrhunski. To je dobra stvar pred sutrašnje SP reprezentacija gdje se nadam da bi također mogli uloviti neku medalju iako je konkurencija jača nego u Zadru prije dvije godine - rekao je Krčmar.

Zdravko Antunović je nakon sjajne domaće sezone, u kojoj je bio ukupni pobjednik Masters serije Hrvatskog pikado saveza, izborio mjesto u reprezentaciji i to se već sada pokazuje kao veliki dobitak. S obzirom da je reprezentacija iznenada ostala bez Vladimira Lešića, uz Krčmara najvažnijeg igrača u pohodu na zlatne medalje na posljednja dva EP-a, eksplozija Antunovića je sjajna vijest za izbornika muške reprezentacije Pericu Konfortu.

Bronca Đurđice Delić samo je upotpunila briljantan dan naših, a da je bilo malo više sreće u susretu protiv njemačke reprezentativke Kerstin Engbers popularna Đuke je mogla izboriti i plasman u finale. Ali i treće mjesto je sjajan uspjeh za Splićanku u kojoj je ženska reprezentacija dobila još jedan važan oslonac uz kapetanicu Ivanu Čavar, Vlatku Lešić i Vlastu Stankić. Lešić je također bila na odličnom putu da osvoji medalju, ali ju je na petom mjestu zaustavila upravo Delić.

Iz Benidorma izvještava: Željko Đođo, dopredsjednik Hrvatskog pikado saveza

Vidi: http://www.hps-dart.hr/