ZAGREB, 4. listopada 2010. – Hrvatski pikadisti već dugi niz godina ostvaruju iznimne rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima. Posljednji sjajan uspjeh ostvaren je na Europskom prvenstvu,

ZAGREB, 4. listopada 2010. – Hrvatski pikadisti već dugi niz godina ostvaruju iznimne rezultate na europskim i svjetskim natjecanjima. Posljednji sjajan uspjeh ostvaren je na Europskom prvenstvu, održanom u lipnju u Leukerbadu u Švicarskoj, gdje je muška reprezentacija obranila naslov europskog prvaka osvojen prošle godine u Zadru, ženska reprezentacija je obranila broncu, Boris Krčmar je drugu godinu zaredom europski prvak u pojedinačnoj konkurenciji dok je zagrebačka ekipa Janje Alfa postala klupski prvak Europe.
Uspjesi hrvatskih pikadista, ali i dobra organizacija saveza bili su povod prijema delegacije Hrvatskog pikado saveza (HPS) kod predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše.
Osim predsjednika HPS-a Mate Vukoje, dopredsjednika Željka Đođe, izvršnog direktora Branka Šubića, na prijemu su bili i sportaši Boris Krčmar i Vlatka Lešić.

Predsjednik Mateša uputio je čestitke svim sportašima, ali i stručnom vodstvu saveza na sjajnim rezultatima koje hrvatski pikadisti ostvaruju već dugi niz godina. Razgovaralo se i o daljnjem razvoju pikado sporta u Hrvatskoj te o eventualnim promjenama u sustavu natjecanja.