U subotu 25. rujna u Kaštelama pored Splita odigran je prvi turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2010/11. na kojemu je Boris Krčmar slavio u sve tri discipline pobjedama u finalima protiv Zdravka Antunovića iz Županje, dok je kod djevojaka iznenadila Splićanka Jasna Šegvić.

U subotu 25. rujna 2010 u Kaštelama pored Splita odigran je prvi turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2010/11. na kojemu je Boris Krčmar slavio u sve tri discipline pobjedama u finalima protiv Zdravka Antunovića iz Županje, dok je kod djevojaka iznenadila Splićanka Jasna Šegvić

Nakon duge ljetne stanke ponovno su poletjele strelice. Najbolji hrvatski pikadisti, njih oko 130, okupili su se u Kaštelima pokraj Splita gdje se u subotu 25. rujna održao prvi turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2010/11.

Sudeći po startu sezone može se izvući zaključak: u konkurenciji pikadista ništa novo, Zagrepčanin Boris Krčmar i dalje nastavlja svoju apsolutnu dominaciju, dok su kod dama zabljesnula neka nova imena. Krčmar je opravdao reputaciju aktualnog svjetskog i dvostrukog europskog prvaka u elektroničkom pikadu slavljem u sve tri discipline (501 DO, Cricket i parovi). Zanimljivo je da je u sva tri finala za protivnika imao Zdravka Antunovića iz Županje koji je već prošle sezone bio na rubu ulaska u reprezentaciju, a ovim rezultatom je samo potvrdio kvalitetu.

Naslov iznenađenja dana pripala je Splićanki Jasni Šegvić koja je u svom debitantskom nastupu na mastersima trijumfirala u elitnoj disciplini 501 MO. Članica PK Diego na putu do finala je nadigrala Vlatku Lešić i Vlastu Stankić, članice reprezentacije koja je na posljednjem EP u Švicarskoj osvojila broncu, a u finalu je novim trijumfom protiv Stankić potvrdila veliku formu.

- Iznenađena sam ovim uspjehom jer do sada nisam imala priliku okušati se u ovako jakoj konkurenciji. Prošle sezone sam bila treća na listi najkorisnijih igračica ženske lige Pikado saveza Splitsko-dalmatinske županije i znala sam da sam kvalitetna, ali da ću odmah osvojiti turnir to nisam očekivala - rekla je Jasna.

I na trećem mjestu našlo se jedno novo ime, Marilda Pavletić iz Buzeta. Brončane reprezentativke utjehu su pronašle u disciplini Cricket gdje su osvojile prva četiri mjesta, a u finalu je raspoložena Stankić nadigrala Splićanku Đurđicu Delić. (hps: Željko Đođo)

Medalje prvog turnira Masters serije:

Žene:
501 MO (26 igračica)
1. Jasna Šegvić
2. Vlasta Stankić
3. Marilda Pavletić

Cricket žene (9)
1. Vlasta Stankić
2. Đurđica Delić
3. Vlatka Lešić

Muški:
1. kategorija - 501 DO (30)
1. Boris Krčmar
2. Zdravko Antunović
3. Siniša Peričić

2. Kategorija - 501 MO (27)
1. Siniša Čop
2. Ante Vranjeka
3. Darko Krnić

3. Kategorija - 501 SO (24)
1. Duško Đekanović
2. Branimir Duboković
3. Željko Grubišić

Juniori U-15 - 501 SO (2)
1. Josip Ljubas
2. Ante Bilela

Parovi - 501 MO (29 parova)
1. Boris Krčmar & Ivan Petric
2. Zdravko & Zvonko Antunović
3. Stanko Kaleb & Mate Skako

Cricket muški (35)
1. Boris Krčmar
2. Zdravko Antunović
3. Vladimir Lešić