Senj - U Senju je 22. i 23. svibnja održano 17. ekipno Prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu na kojemu su nastupile 84 ekipe i gotovo 600 natjecatelja. Naslov prvaka ponijeli su Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca i Panda Argument iz Zagreba.

Senj - U Senju je 22. i 23. svibnja održano 17. ekipno Prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu na kojemu su nastupile 84 ekipe i gotovo 600 natjecatelja. Naslov prvaka ponijeli su Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca i Panda Argument iz Zagreba.

U muškoj konkurenciji u finalu elitne 1. kategorije očekivano su se ogledale ekipe Dum Dum Team Panda iz Zagreba predvođena aktualnim svjetskim i europskim prvakom Borisom Krčmarom, te Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca. Objektivno su to, uz najjaču riječku ekipu Neveru koja je završila na trećem mjestu, ove sezone bile najkvalitetnije ekipe u Hrvatskoj tako da su izostala iznenađenja.

U super napetom i uzbudljivom finalu Posejdon je uzvratio Pandi za poraz u ranijoj fazi natjecanja slavivši u dva meča s identičnih 9:7 i tako su se domogli prvog naslova prvaka Hrvatske u klupskoj povijesti. Najveći "teret "iznijela su dvojica reprezentativaca Vladimir Lešić i Ivan Bilela, a svoj obol dali su iskusni Nenad Petrović, Siniša Peričić i Mate Skako, dok su ekipu u cjelosti činili još Miro Milković, Filip Lagator, Ante Remić te Ivan Ljubas, ujedno i predsjednik kluba.

Panda je ipak ponijela naslov ukupno najuspješnijeg kluba jer je u konkurenciji dama slavila njihova ekipa Panda Argument koja je u finalu bila bolja od splitske Papige. Kao i kod muških, na trećem mjestu završila je najbolja riječka ekipa, Domino Sport bar tako da se potvrdila koncentracija kvalitete u tri najjača pikado centra u Hrvatskoj - Zagrebu, Splitu i Rijeci.
Pandu Argument su predvodile aktualne reprezentativke Ivana Čavar i Anita Zidar, a svoj doprinos dale su i preostale dvije članice ekipe Darija Balen te Ivana Mršić. U 2. kategoriji kod muških slavila je ekipa Varaždin, dok je u 3. kategoriji najbolji bio Dream Team Petrinja.

Ekipno Prvenstvo Hrvatske bila je posljednja provjera pred Europsko prvenstvo koje će se održati u Leukerbadu u Švicarskoj od 19. do 26. lipnja na kojemu će hrvatska muška reprezentacija braniti naslov europskih prvaka, a ženska reprezentacija brončano odličje. (Željko Đodo)


POREDAK

Dame
1. Panda Argument (Zagreb)
2. Papiga (Split)
3. Domino Sport bar (Rijeka)

Muški
1. kategorija
1. Posejdon 2 (Kaštel Kambelovac)
2. Dum Dum Team Panda (Zagreb)
3. Nevera (Rijeka)

2. kategorija
1. Varaždin (Varaždin)
2. Ban Jelačić (Zaprešić)
3. Bamboocha (Solin)

3. kategorija
1. Dream Team Petrinja (Petrinja)
2. Play Darts (Rijeka)
3. Jumi (Zagreb)