ZAGREB, 3. prosinca 2007. - Povodom osvajanja srebrne medalje hrvatske muške pikado reprezentacije na Europskom prvenstvu održanom u lipnju u Pragu, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) ...

ZAGREB, 3. prosinca 2007. - Povodom osvajanja srebrne medalje hrvatske muške pikado reprezentacije na Europskom prvenstvu održanom u lipnju u Pragu, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop, pomoćnica glavnog tajnika za pravne i zajedničke poslove Biserka Vrbek i ravnatelj Odjela za istraživanje i unapređivanje razvojnih programa u HOO-u Ivan Varvodić primili su delegaciju Hrvatskog pikado saveza (HPS).

Glavni tajnik Čop čestitao je reprezentativcima - pikadistima Zoranu Grgiću, Borisu Krčmaru, Igoru Šestanu, Vladi Deščaku, Zvonimiru Lešiću, Adisu Buljubašiću te izborniku Branku Šubiću na značajnom sportskom rezultatu koji su ostvarili, te pohvalio i mogućnost da bi Hrvatska mogla postati domaćin I. svjetskog prvenstva u pikadu 2009. godine.

Predsjednik HPS-a Mate Vukoja zahvalio je HOO-u na dosadašnjoj potpori i međusobnoj suradnji, te izrazio želju da se ista nastavi i u budućnosti. Srebrna europska medalja predstavlja povratak Hrvatske u europski pikado vrh, obzirom da je muška reprezentacija bila europski prvak 1999. i 2000. godine, a kako je naglasio dopredsjednik HPS-a Željko Đođo, niti ženska reprezentacija ne zaostaje za dobrim rezultatima, jer su i njene članice bile prvakinje Europe 2002. i 2004. Razgovaralo se i o mogućnosti da pikado bude pokazni olimpijski sport na OI u Londonu 2012. godine, a prema riječima Mate Vukoje šanse su velike obzirom da je pikado vrlo popularan u Velikoj Britaniji.