Ispis

Zagreb, 21. kolovoza 2007. - I. Igre zemalja jugoistočne Europe koje su se trebale održati u grčkom Solunu od 17. do 23. rujna odgođene su prema obavijesti Ureda za olimpijski program, za listopad ...

Zagreb, 21. kolovoza 2007. - I. Igre zemalja jugoistočne Europe koje su se trebale održati u grčkom Solunu od 17. do 23. rujna odgođene su prema obavijesti Ureda za olimpijski program, za listopad 2007. godine. Novi datum održavanja Igara određen je za 14. do 21. listopada. Razlog promjene datuma je održavanja izbora u Grčkoj (16.srpnja) 1. Igre zemalja jugoistočne Europe pokrenute su na inicijativu Europske unije s namjerom razvoja dobrosusjedskih odnosa zemalja regije u području sporta.

Na programu Igara naći će se atletika, gimnastika, hrvanje, odbojka, plivanje, taekwondo, nogomet, košarka i streličarstvo u kojima će sudjelovati reprezentacije Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Turske, Srbije, Crne Gore i hrvatska sportska delegacija u dogovoru s nacionalnim sportskim savezima.