ZAGREB, 7. rujna 2009. – U Zagreb dolaze jedni od najboljih baseball igrača današnjice koji će igrajući za svoje nacionalne selekcije nastupiti na Svjetskom prvenstvu grupe D koje se održava u Zagrebu od 10. do 12. rujna

ZAGREB, 7. rujna 2009. – U Zagreb dolaze jedni od najboljih baseball igrača današnjice koji će igrajući za svoje nacionalne selekcije nastupiti na Svjetskom prvenstvu grupe D koje se održava u Zagrebu od 10. do 12. rujna 2009., na baseball terenu u Središću, najavljeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare HOO-a i Hrvatskog baseball saveza, održanoj danas u sjedištu HOO-a.
Svjetsko baseball prvenstvo se ove godine održava u Europi (od 9-27. rujna), a sudjeluju 22 najjače reprezentacije kao što su Kuba, Japan, SAD, Australija. Natjecanje je podijeljeno u pet skupina, u pet europskih gradova (kao prvi krug natjecanja), a Zagreb je jedan od organizatora i domaćin grupe D, od 10-12. rujna 2009. na baseball terenu u Središću. Drugi krug natjecanja, u koje će se kvalificirati prve dvije reprezentacije iz svake od pet grupa te 4 najbolje trećeplasirane, održat će se u Nizozemskoj od 13.-20.9; polufinalna grupa od 22.-25.9 u Italiji, a finale će se održati u Nettunu (Italija) 26. i 27.rujna.
Na SP u Zagrebu nastupit će: Hrvatska, Japan, Nikaragva i Velika Britanija. Japan uz SAD ima jednu od najjačih reprezentacija te profesionalnu baseball ligu, a reprezentativci Nikaragve također su profesionalci. Građani grada Zagreba kao i gosti, imat će priliku u Zagrebu uživati u vrhunskom baseballu i vjerujemo pobjedama Hrvatske baseball reprezentacije. Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti na ulazu u stadion Središće, a gledatelji koji kupe dnevne ulaznice moći će pogledati dvije utakmice.
Svjetsko baseball prvenstvo održava se uz veliku pomoć Grada Zagreba i HOO-a, te brojnih sponzora (Honda, Coca-Cola, Radio Cibona, EUROline, Phoenix grupa…). Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, svečano će otvoriti prvenstvo 10. rujna u 15:30 sati, a prva utakmica na rasporedu je već u jutarnjim satima (Velika Britanija i Japan). Hrvatska baseball reprezentacija prvu utakmicu igra 10. rujna u 16:30 sati s reprezentacijom Nikaragve.
Detaljne informacije o Svjetskom baseball prvenstvu možete pronaći na službenim stranicama: http://zagreb2009baseballworldcup.com/

Fotografije reprezentativaca nalaze se na linku http://vorai.de/cro-baseball; fotografije su u visokoj rezoluciji i slobodno ih možete koristiti uz naznaku autora – Bojan Koprivica.