Ljubljana / Zagreb, 12. veljače 2022. - Novo veliko priznanje na kontinentalnoj razini  za jednog hrvatskog sportskog dužnosnika! Karlovčanin Krunoslav Karin u subotu je u Ljubljani izabran za predsjednika Europskog baseball i softball saveza (WBSC Europe).

 

Dosadašnji dugogodišnji glavni tajnik WBSC Europe, Krunoslav Karin, na glavnom je kongresu udruge u Sloveniji dobio 44 glasa u odnosu na 28, koliko je skupio protukandidat, Talijan Andrea Marconi.

- Jedan od najvećih europskih saveza, sa 70 članica, izabrao me s ogromnom većinom od 63 posto glasova. Velika je to stvar za Hrvatsku, Karlovac i naravno, za mene osobno. Čast, ali i obveza da u sljedećem razdoblju dam sve od sebe da naš sport dovedemo na mjesto koje mu pripada u olimpijskoj obitelji - kratko je komentirao izbor Krunoslav Karin.

Za glavnog tajnika izabran je Ami Baran (Izrael), za rizničara Eddy Van Stralen (Belgija), a dva dopredsjednika su Gabriel Waage i Petr Ditrich (Češka).

 

Vodeći dužnosnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač - čestitali su Krunoslavu Karinu izbor na novu odgovornu sportsku dužnost:

 

Dragi Krunoslave,

kvalitetan rad je definitivno prepoznat i nagrađen. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti na izboru za čelnika Europskog baseball i softball saveza. Želimo ti puno uspjeha u premijernom mandatu na predsjedničkoj dužnosti