Ispis

ZAGREB, 12. lipnja 2014. - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Zlatko Mateša i Josip Čop, primili su 12. lipnja 2014. godine u sjedištu HOO-a u Zagrebu predstavnike Hrvatskog body building saveza (HBBS) i Hrvatskog kuglačkog saveza (HKS).

Povod prijema delegacije HBBS-a bio je izuzetno uspješan nastup reprezentacije na Europskom prvenstvu održanom od 14. do 19. svibnja u Santa Susanni. Od sedam hrvatskih natjecatelja njih pet se okitilo medaljama. Zlato u kategoriji bodybuilding do 75 kg osvojio je Danijel Miklečić, prošle godine srebrni na EP-u. U kategoriji classic bodybuilding preko 180 cm srebro je osvojio Dražen Vrbančić a broncu Sandi Imerović. Brončane su bile Eva Rusan u kategoriji body fitness i Jana Šuti u juniorskoj kategoriji body fitnessa. Osim osvajača medalja na EP-u, prijemu su prisustvovali i predsjednik i dopredsjednik HBBS-a, Damir Siser i Neven Mada, zatim trener Boris Presečki te međunarodni bodybuilding sudac Krunoslav Komesarović.

Reprezentativci u kuglanju ostvarili su sjajne rezultate na Svjetskom prvenstvu, Svjetskom prvenstvu U23 i Svjetskom kupu U18, održanim u svibnju u češkom Brnu, što je bio i povod prijema kod čelnika HOO-a. Hrvoje Marinović i Ivan Tolić postali su svjetski prvaci (U23) u disciplini tandem, a Hrvoje je osvojio i pojedinačno srebro. Ines Maričić bila je brončana u disciplini sprint u seniorskoj konkurenciji, a Katarina Zajec srebrna u uzrastu mlađih seniorki. Klara Sedlar bila je brončana na SK U18 i SP U23 u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u disciplini tandem s Milanom Pavlic u istom uzrastu osvojila broncu. Sportašima su se na prijemu pridružili i kuglačka legenda Nikola Dragaš, predsjednik i glavni tajnik HKS-a Tonči Mikac i Boris Mezak, član izvršnog odbora Vjekoslav Rakamarić, izbornica ženske reprezentacije i osvajačica brojnih svjetskih i europskih medalja Željka Orehovec, izbornik muške reprezentacije Zdenko Sušec, predsjednik stručnog savjeta Robert Sedlar te predstavnik HKS-a u Skupštini HOO-a Želimir Jurković. (hoo/msč)