HRVATSKI GIMNASTIČKI SAVEZ

www.hgs.hr

 

 

hr-gimnasticki-savezPredsjednik Stevo Tkalčec
Glavna tajnica Iva Murat Koić

 

Hrvatski gimnastički savez osnovan je 6. studenoga 1904. godine na Sušaku - Rijeka.
Član je Federation Internationale de Gymnastique (FIG) -
Međunarodne gimnastičke federacije od 26. lipnja 1907. godine.
(izvor: Almanah 2010./2011.)

 

 


Sjedište

Trg Krešimira Ćosića 11
HR - 10000 Zagreb

 

Tel. +385 1 3012324
Faks +385 1 3091003
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatski gimnastički savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Zagreb, 14. listopada 2019. - Po završetku Svjetskog gimnastičkog prvenstva u Stuttgartu i službeno je potvrđeno da je hrvatska reprezentativka Ana Đerek osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Informacija je to koju smo saznali puno ranije, još nakon kvalifikacijskih natjecanja, ali se čekala definitivna potvrda nakon završetka finalnih natjecanja na SP-u (13. listopada). U konkurenciji natjecateljica u višeboju, preko kojeg je ostvarila plasman na OI, Đerek je zavrijedila ukupnu ocjenu 49.466, što je bilo dovoljno za 67. mjesto, ali i olimpijsku normu.

Zagreb, 13. listopada 2019. - Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na preči na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu u Stuttgartu (Njemačka), postavši ujedno i prvi naš gimnastičar s dvije medalje na svjetskim prvenstvima. Podsjetimo, prije dvije godine na SP-u u Montrealu (Kanada) bio je senzacionalni svjetski prvak, a prošle godine također je nastupio u finalu SP-a. Nakon Stuttgarta, svjetski doprvak može se usmjeriti prema najvažnijem cilju svoje karijere - nastupu na OI u Tokiju, za koje je upravo na ovom SP-u osigurao 'vizu'.

Osijek, 26. svibnja 2019. - Gimnastički Svjetski kup (DOBRO World Cup Osijek 2019) u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt donio je Hrvatskoj dva najsjajnija odličja. Nakon subotnjeg zlata Roberta Seligmana u disciplini konj s hvataljkama, drugog finalnog dana ponajbolja hrvatska gimnastičarka Ana Đerek pobrinula se za još jednu zlatnu medalju. U finalu partera Ana je briljantno izvela vježbu te za nju dobila visoku ocjenu 13.033, vrijednu prvog mjesta. S jednakim brojem bodova druga je na parteru bila Ukrajinka Angelina Radivilova koja je, unatoč većoj startnoj ocjeni, imala slabiju izvedbu od Ane.