ZAGREB, 12. srpnja 2013. - Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 12. sjednici održanoj 12. srpnja 2013. u sjedištu HOO-a u Zagrebu odlučilo je o konačnom sastavu hrvatske sportske delegacije na XII. Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) od 14. do 19. u nizozemskom Utrechtu.

Radi se o višesportskoj priredbi mladih sportaša u dobi od 13 do 18 godina u organizaciji Europskih olimpijskih odbora a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora. Hrvatski sportaši, njih 52, natjecat će se u osam sportova: atletici, košarci, biciklizmu, gimnastici, rukometu, judu, plivanju i tenisu. Učestvovat će ukupno 2300 sportaša iz 49 europskih zemalja.

Vijeće upućuje nacionalnim sportskim savezima te Komisiji HOO-a za razvoj sporta na raspravu i daljnju doradu nacrt Pravilnika koji utvrđuje načela i elemente na kojima se temelji sustav sportskih natjecanja, stupnjeve i postupak utvrđivanja sustava, uvjete i organizaciju natjecanja te obveze organizatora sportskih natjecanja u RH.

U Individualni program posebne skrbi o mladima (Razvojni program II/1) uvršteni su veslači Roko Šitum, Ante Ančić, Luka Baričević, Tomislav Šain, Ivan Županović, Tin Nemčić, Toni Čavka, Matej Metković, Bernard Samardžić, Danijel Plišić, Antonio Čoga, Jakov Bumbak, Luka Ščurla, Marko Križmančić, a u Program potpore kvalitetnim sportašima (Razvojni program III) Marko Barić (body building).

Na prijedlog Hrvatskog saveza za skokove u vodu Petri Balog se produžuje status u Programu za sufinanciranje rada trenera u kategoriji trenera za razvoj pojedinog sporta.

Na temelju zaključaka Nadzornog odbora vezanih za rad i poslovanje HOO-a Vijeće je raspravljalo o nizu prijedloga mjera kojima se može utjecati na financijsku situaciju HOO-a i HOO TV d.o.o. te upućuje Skupštini prijedlog izmjena i dopuna proračuna HOO-a za 2013.

35. sjednica Skupštine HOO-a sazvana je za 22. srpnja 2013. u 15 sati u hotelu Four Points Panorama u Zagrebu. Glavne točke dnevnog reda su odluka Skupštine slijedom izvješća i prijedloga Etičkog odbora HOO-a na temelju podnesene prijave za pokretanje postupka protiv Zdravka Mamića radi povrede temeljnih načela Olimpizma te prijedlog izmjena i dopuna proračuna HOO-a za 2013. godinu.