Zagreb, 6. ožujka 2018. - S izbornog kongresa Unije europskih dizačkih konfederacija (EUWC) predsjedniku Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatku Mateši stigao je dopis u kojem ga informiraju o promaknuću zaslužnog hrvatskog dužnosnika na jednu od vodećih dužnosti kontinentalne federacije. Glavni tajnik Hrvatskog dizačkog saveza Jakša Ivanišević izabran ja za prvog dopredsjednika matične europske dizačke udruge.

„Gospodin Ivanišević uistinu radi izvrstan posao na korist dizanja utega ne samo u Hrvatskoj nego i na međunarodnoj razini. Siguran sam da će njegov doprinos dizačkom sportu i ubuduće biti značajan “ - stoji u obrazloženju kojeg je potpisao predsjednik Europske dizačke federacije Antonio Urso.

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop čestitali su Jakši Ivaniševiću na zasluženom promaknuću:

Dragi Jakša, iznimno nas veseli svako promaknuće hrvatskih sportskih dužnosnika u međunarodnim tijelima i sportskim udrugama jer to je uvijek priznanje cjelokupnom našem sportu. Od srca Vam čestitamo izbor na novu odgovornu dužnost, duboko uvjereni da će Vaš predani rad u Hrvatskom dizačkom savezu dobiti potvrdu i na kontinentalnoj razini. (hoo/vk)