ZAGREB, 2. prosinca 2008. - Od 5. do 13. prosinca 2008. u švedskom Ă–rnskölsviku, održat će se 33. Le Gruyere Europsko prvenstvo u curlingu. Hrvatska ženska i muška reprezentacija nastupaju na ovom natjecanju četvrti put za redom. Posljednja je ovo prilika za skupljanje bodova za zimske Olimpijske igre u Vancouveru

ZAGREB, 2. prosinca 2008. - Od 5. do 13. prosinca 2008. u švedskom Örnskölsviku, održat će se 33. Le Gruyere Europsko prvenstvo u curlingu. Hrvatska ženska i muška reprezentacija nastupaju na ovom natjecanju četvrti put za redom. Posljednja je ovo prilika za skupljanje bodova za zimske Olimpijske igre u Vancouveru, a osnovni je cilj reprezentacija plasiranje u A europsku skupinu. Muškoj je reprezentaciji za taj pothvat prošle godine na prvenstvu održanom u njemačkom Fuessenu, nedostajala samo jedna pobjeda više. Takvim je napretkom u igri, Hrvatska stekla reputaciju najvećeg iznenađenja prošlogodišnjeg prvenstva uz nadu da se takve igre ponve i ove godine.
Suparnici hrvatskoj muškoj reprezentaciji u B“ skupini suBelgija, Bugarska, Grčka, Mađarska, Italija, Latvija, Srbija, Slovačka i Wales dok će ženska reprezentacija igrati u B1 skupini protiv Austrije, Mađarske, Latvije, Norveške i Srbije.
Najveći kandidati za osvajanje medalja ove su godine Norveška i Švedska u muškoj, te Njemačka i Švedska u ženskoj konkurenciji.
Trenutačni redoslijed reprezentacija prema Svjetskoj curling federaciji: u muškoj konkurenciji Hrvatske je na 29. dok je ženska reprezentacija na 24. mjestu.