Zagreb, 24. lipnja 2021. - Na svečanosti u talijanskom Roseto degli Abruzziju Hrvatskom boksačkom savezu (HBS) dodijeljeno je visoko priznanje Europske boksačke konfederacije (EUBC). Iz ruku predsjednika EUBC-a Franca Falsinellija vrijedno godišnje priznanje Best project za najbolje projekte u razvoju boksa primio je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak.

To je najveće priznanje u prošlih 30 godina, otkad HBS djeluje kao samostalni sportski savez državne razine, ali i najviše međunarodno priznanje HBS-u u godini kada slavi 100 godina osnutka i organiziranog bavljenja boksom u Hrvatskoj.

Završne gala-večera održana je sklopu Europskog prvenstva U-22 u Roseto degli Abruzziju, u kojem je održano najmasovnije i najkvalitetnije kontinentalno natjecanje otkako su popustile antipandemijske mjere, a iz istog razloga svečana dodjela nagrada najboljim europskim savezima i djelatnicima nije održana lani nego ove godine.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak zahvalio se visokim sportskim uzvanicima na dodjeli vrijedne nagrade:

- Izuzetna mi je čast primiti nagradu od Europske federacije koja je prepoznala naš nesebičan rad i trud posljednjih nekoliko godina. Uz lidere, kao što su naši dragi Franco Falcinelli i Umar Kremlev, ali i uz pomoć svih članica konfederacije, hrvatski boks je napredovao u svim smjerovima. Hrvatska stvara boksače, radi na unaprjeđenju infrastrukture, organizira boksačke spektakle i ono najvažnije - Hrvatska sve to želi podijeliti sa svima u Europi i svijetu. Rastimo i razvijajmo boks jer to je jedini put ka uspjehu. Rastimo zajedno da bismo pobjeđivali zajedno. Hvala još jednom na svemu i Hrvatska je tu za vas, kao što ste vi u ovom prelijepom trenutku uz našu zemlju.

Predsjednik HBS-a uručio je i najviše priznanje, nagradu za životno djelo i doprinos boksu počasnom predsjedniku Talijanske boksačke federacije Vittoriju Laiju, a na završnoj večeri EP-a U-22, skupa s glavnim tajnikom Talijanske boksačke federacije Albertom Brascom, dodjeljivao je i medalje najboljima u kategoriji do 69 kg.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita svojoj članici - Hrvatskom boksačkom savezu, na vrijednom i nadasve zasluženom međunarodnom priznanju, kojim je potvrđen predani rad na podizanju kvalitete i promocije boksa, prepoznat i od matičnog kontinentalnog udruženja!