Zagreb, 16. rujna 2019. - Tročlano izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza (HBS), koje su činili predsjednik Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović i čelnik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković, boravilo je na prijamu u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) na temu predstojećih boksačkih olimpijskih kvalifikacija. U konstruktivnom razgovoru s glavnim tajnikom HOO-a Josipom Čopom i djelatnicima HOO-ova Olimpijskog programa Damirom Šegotom i Zoranom Štefecom, konstatirano je da HBS mora odlučiti o kandidatu za europske kvalifikacije u ožujku 2020. u Londonu i završne svjetske kvalifikacije u svibnju 2020. u Parizu.

O tome bi Savez trebao izvijestiti i boksačkog profesionalca Filipa Hrgovića koji je u pismu HBS-u i HOO-u izrazio želju za nastupom na svjetskim kvalifikacijama u svibnju 2020. godine. Budući da bi na londonskoj kontinentalnoj „raspodjeli“ olimpijskih viza za Tokio, drugi potencijalni hrvatski olimpijac, superteškaš Marko Milun, mogao izboriti normu, otklonio bi Hrgoviću priliku i da pokuša izboriti nastup u Tokiju. Dakle, mogućnost da Milun ide na prve, a Hrgović na druge olimpijske kvalifikacije, sadrži u sebi i potencijalno neprihvatljiv epilog za Hrgovića.

Filip Hrgović je temeljem osvojene bronce u Rio de Janeiru 2016. godine na listi olimpijskih top kandidata HOO-a i takav status zajamčen mu je sve do kraja svibnja 2020. godine, dok ne prođe posljednja mogućnost kvalificiranja na OI u Tokiju. Glavni tajnik HOO-a Josip Čop istaknuo je da HOO ne podržava prijedlog, prema kojem bi se dvojica naših teškaša trebala međusobno boriti za status kandidata na olimpijskim kvalifikacijama.
Predstavnici HBS-a obećali su usuglasiti stavove s izbornikom Leonardom Pijetrajem po njegovu povratku sa SP-a u Rusiji. (hoo/vk)