Moskva, 23. veljače 2019. - Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Bono Bošnjak po drugi put zaredom izabran je u Izvršni odbor Europske boksačke konfederacije (EUBC). Na izbornom Kongresu EUBC-a u Moskvi Bošnjak je s najvećim brojem glasova (26 od 38) dobio novi četverogodišnji mandat u vodećem boksačkom tijelu Starog kontinenta. Uz Bošnjaka, u radu moskovskog kongresa EUBC-a sudjelovali su i dopredsjednik HBS-a Mladen Mikolčević te savjetnik Jurica Runtić, a sam kongres pokazao je da je europska boksačka obitelj prilično složna. Dvodnevno zasjedanje donijelo je pozitivno ozračje uoči početka kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

 

Upravo će ovdje Hrvatska imati priliku kvalificirati boksače na Igre u Tokio te možebitno ostvariti ponavljanje uspjeha - osvajanje olimpijske medalje. Višegodišnji uspješan angažman u Hrvatskoj i u Svijetu sportaša, predsjednika i drugih dužnosnika podigao je boks u Lijepoj našoj na visoke grane. Uz obilje medalja koje osvajaju natjecatelji na svjetskim i europskim prvenstvima te međunarodnim turnirima, poduzetno vodstvo Saveza posljednjih je godina osiguralo niz kvalitetnih projekata - od sudjelovanja u Svjetskoj boksačkoj ligi, otvaranja Zagrebačkog boksačkog centra do Škole boksa HBS-a koju vode proslavljeni boksači Mavrović i Preskar. Drugi mandat Bone Bošnjaka u IO-u EUBC-a potvrda je dobrog pravca HBS-a i na međunarodnom planu.  

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Boni Bošnjaku drugi četverogodišnji mandat u Izvršnom odboru Europske boksačke konfederacije! (hoo/vk)