Budimpešta, 31. kolovoza 2018. - Sa Svjetskog mlađeseniorskog prvenstva u Budimpešti naša boksačka reprezentativka Nikolina Čačić vraća se sa srebrnim odličjem oko vrata, izborenim u kategoriji do 57 kilograma.

Nakon što je početkom tjedna osigurala prvu svjetsku medalju za hrvatski ženski boks, saznali smo, dakle, i kakvog je sjaja ta povijesna medalja. U finalnom dvoboju poražena je od Indijke Sakshi prekidom u trećoj rundi, ali Čačić je zadovoljna svojim nastupom na SP-u, svjesna da je ostvarila povijesni rezultat hrvatskog sporta. Uz njezino ime uvijek će pisati da je u Lijepu našu donijela prvu kolajnu iz svjetske konkurencije ženskog boksa.

Na putu do svjetskog mlađeseniorskog srebra Čačić je stigla pobjedama nad Ukrajinkom Tetjanom Rodionovom, Tajlanđankom Panpatcharom Somunek i Japankom Seneom Irie, dok je u finalu glavna favoritkinja i prva nositeljica Sakshi bila prejaka za nju.

 

Povijesni domet hrvatskog ženskog boksa Nikolini Čačić, njezinu treneru te Hrvatskom boksačkom savezu čestitali su predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) - Zlatko Mateša i Josip Čop:

 

Draga Nikolina,

u ime hrvatske olimpijske obitelji od srca ti čestitamo povijesni rezultat hrvatskog ženskog boksa, s nadom da ćemo u tebi dobiti i olimpijsku uzdanicu u “plemenitoj vještini”. (hoo/vk)