Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatko Mateša sastao se 18. veljače u Puli s članovima Organizacijskog odbora Europskog prvenstva za seniore u boksu koji će se od 19. veljače do 1. ...

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatko Mateša sastao se 18. veljače u Puli s članovima Organizacijskog odbora Europskog prvenstva za seniore u boksu koji će se od 19. veljače do 1. ožujka slijedeće godine održati u Puli. Tom je prigodom Zlatko Mateša istaknuo kako će se ovim prvenstvom zapravo promovirati cijela Hrvatska, a posebice Grad Pula i to na, kako je rekao, europskoj razini. «Na predstojećim Olimpijskim igrama u Ateni želimo biti zastupljeni sa što više sportaša, a obzirom da smo domaćini takvoj priredbi očekujemo da boje Hrvatske brani što više boksača" - ustvrdio je Mateša. On je izrazio uvjerenje kako će i hrvatska Vlada te Ministarstvo prosvjete i športa financijski poduprijeti ovu manifestaciju koja je, drži on, od izuzetnog značaja za Hrvatsku naročito nakon posljednjih uspjeha hrvatskih sportaša. Iako je do početka ove manifestacije preostalo svega godinu dana, gradonačelnik Pule Luciano Delbianco ustvrdio je kako Pula spremno dočekuje sudionike ove europske boksačke smotre koja će okupiti 350 boksača iz 48 zemalja.

U tom kontekstu na sastanku je prikazan i video snimak s novim projektom potpune rekonstrukcije Doma mladosti s popratnim sadržajima za što će se, kako se danas čulo, izdvojiti 4-5 milijuna eura. "Projektna dokumentacija za rekonstrukciju Doma mladosti je gotova. Slijedi izbor izvođača radova nakon čega izgradnja može početi" - kazao je gradonačelnik Delbianco. Ustvrdivši kako su Pula i Hrvatska najmanji grad i najmanja zemlja koji su dobili domaćinstvo tako iznimno značajne boksačke priredbe predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Mladen Kruljac naglasio je kako je cilj HBS-a da dva do tri boksača na ovom prvenstvu izbore nastup na Olimpijskim igrama u Ateni.

Nakon sastanka s članovima Organizacijskog odbora Europskog prvenstva u boksu predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i direktor Ureda za lokalni sport HOO-a Josip Čop sastali su se u Puli s predstavnicima lokalnih sportskih zajednica Istarske, Primorsko- goranske i Ličko-senjske županije. Na sastanku s najvišim sportskim dužnosnicima tih županija raspravljalo se o Zakonu o sportu te o aktualnoj problematici sporta na lokalnoj razini.