SAMOKOV, 15. kolovoza (Hina) - Hrvatski boksač Filip Hrgović osvojio je naslov europskog prvaka u superteškoj kategoriji, on je u finalu EP-a u bugarskom Samokovu svladao Nijemca Floriana Schulza jednoglasnom odlukom sudaca sa 3-0.


Hrgović je dominirao finalnom borbom od prve sekunde, u svakoj je rundi plasirao nekoliko serija udaraca u glavu suparnika, dok je sjajnim radom nogu bivao neuhvatljiv za tromog Nijemca koji gotovo da nije uspio zadati niti jedan pravi udarac tijekom sve tri runde.
Stoga ne čudi kako su sva tri bodovna suca, Kubanac, Finac i Rus, u sve tri runde prednost dali Hrgoviću.
Dvadesetitrogodišnji Zagrepčanin tako je postao tek drugi Hrvat koji je osvojio naslov europskog amaterskog prvaka u boksu, dosada je to uspjelo samo legendarnom Mati Parlovu, koji je bio najbolji u poluteškoj kategoriji u Madridu 1971. i Beogradu 1973. godine.
Osim Hrgovićeva zlata, medalju za Hrvatsku u Samokovu osvojio je i Hrvoje Sep koji je bio brončani u poluteškoj kategoriji.
(Hina) xzm yzm

 

 

Zagreb, 16. kolovoza 2015. - Povodom europskog zlatnog odličja Filipa Hrgovića i brončanog Hrvoja Sepa, vodstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, upućuju čestitku vrsnim hrvatskim boksačima, članovima stručnog stožera i vodstvu Hrvatskog boksačkog saveza, vjerujući da su njihova odličja početak sjajne serije vrhunskih rezultata hrvatskog boksa na međunarodnoj sceni te odličan poticaj ovim vrsnim sportašima za daljnje sportsko stvaralaštvo. Čestitamo i zahvaljujemo u ime hrvatske obitelji na odličjima i sportskom primjeru kojeg će, sigurni smo, mladi hrvatski sportaši rado slijediti. (hoo/rj)