Ispis

Zagreb, 13. siječnja 2004. - Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Ivica Miočić-Stošić primili su 13. siječnja izaslanstva Hrvatskog boksačkog saveza i grada Vrbovskog. Predsjednik HBS-a general bojnik Mladen Kruljac izvijestio je čelnike HOO-a o tijeku priprema za organizaciju Europskog seniorskog prvenstva u boksu, koje će se od 19.veljače do 1. ožujka 2004., održati u Puli.

"Bit će to prvo boksačko natjecanje ovako visokog ranga ikad održano u Hrvatskoj. Europsko prvenstvo će biti i prvi od tri olimpijska kvalifikacijska turnira za nastup na Olimpijskim igrama u Ateni", rekao je Kruljac napominjući da će se polufinalisti, odnosno prva četiri rangirana boksača iz svake kategorije, direktno plasirati na OI u Ateni. Izbornik naše nacionalne vrste Pero Tadić rekao je da Hrvatska ima mladu, perspektivnu generaciju boksača od kojih su Filip Palić, Jetis Bajrami, Borna Katalinić i Josip Jalušić, potencijalni olimpijci i korisnici stipendija HOO-a, a po Tadiću i mogući osvajači medalja na EP.

Predsjednik Mateša podržao je organizatora u nastojanju da što bolje organiziraju ovu značajnu sportsku manifestaciju zaželivši da se grad Pula profilira u amaterski i profesionalni boksački centar u Hrvatskoj. Čelnici HOO-a podržali su ideju o javnoj prezentaciji projekta "Pula 2004.", koja će se održati sredinom veljače u Puli, točno godinu dana prije početka Europskog prvenstva, na kojoj će se javnost upoznati sa iznimno složenom i sveobuhvatnom organizacijom ovog prestižnog natjecanja.

Zimski i planinski centar Vrbovsko - Nakon sastanka s izaslanstvom HBS-a Mateša i Mičić-Stošić sastali su se i sa izaslanstvom grada Vrbovskog u kojem su bili gradonačelnik Anton Mance, član Poglavarstva Dražen Mufić i voditelj projekta izgradnje zimskog i planinskog centra Vrbovsko - Bijela Kosa Josip Modrić. Upravo je realizacija projekta zimskog planinskog centra bila i glavna tema razgovora u kojem je predsjednik Mateša u ime HOO-a dao podršku razvoju Gorskog Kotara kroz program sportsko- rekreativnog i turističkog projekta grada Vrbovsko za izgradnju spomenutog centra. Mateša je naglasio kako je HOO spreman aktivno sudjelovati u promociji projekta koji ima veliki razvojni značaj za grad Vrbovsko.