ZAGREB, 24. kolovoza 2009. – Povodom iznimnog uspjeha mladog zagrebačkog boksača Dine Mansoura, koji je osvojio zlatnu medalju u super teškoj kategoriji na Europskom juniorskom prvenstvu

ZAGREB, 24. kolovoza 2009. – Povodom iznimnog uspjeha mladog zagrebačkog boksača Dine Mansoura, koji je osvojio zlatnu medalju u super teškoj kategoriji na Europskom juniorskom prvenstvu održanom od 14-23. kolovoza 2009. u poljskom Szszecinu, glavni tajnik HOO-a Josip Čop održao je primanje za mladog boksačkog prvaka, a potom je nazočio konferenciji za novinare.
Osamnaestogodišnji Dino Mansour, član boksačkog kluba 'Leonardo' i Zagreba, vrlo je suvereno nastupio na EJP-u u Poljskoj, gdje je u finalu uvjerljivo pobijedio ruskog boksača Arbija Madajeva 7-4 na bododve. „Pokazao si i zrelost i kvalitetu i snagu te Hrvatskoj donio vrijednu juniorsku boksačku medalju. Boks, sport sa iznimno dugom tradicijom i uspjesima u Hrvatskoj, s tobom može računati i na velike rezultate u seniorskoj konkurenciji“ rekao je Josip Čop, ujedno još jednom čestitavši mladom boksaču na vrsnom sportskom uspjehu.
Zlatna juniorska medalja koju je Dino osvojio, prva je u 10 godina s juniorskih boksačkih natjecanja, nakon što je 1999. godine olimpijac Mario Šivolija osvojio broncu. Od sljedeće godine, Dino prelazi u seniore, a trener Pijetraj najavljuje također vrhunske rezultate kao i medalju na OI u Londonu 2012. godine.
Na konferenciji za novinare bili su nazočni i Dinin trener Leonardo Pijetraj, trener juniorske reprezentacije Josip Grubišić, članovi IO HBS-a Željko Mataja i Mario Šivolija.