Hrvatskog boksača, svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji verzije WBA Stipu Drviša, u srijedu 23. svibnja 2007. godine primili su predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop uputiv...

Hrvatskog boksača, svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji verzije WBA Stipu Drviša, u srijedu 23. svibnja 2007. godine primili su predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop uputivši mu čestitke na osvajanju naslova prvaka svijeta, čime je nakon Ferdinanda Živića (1940.) i Mate Parlova (1978) postao treći hrvatski boksač sa naslovom svjetskog prvaka.

Stipe Drviš i njegov savjetnik za marketing Nikica Nenadović upoznali su čelnike Hrvatskog olimpijskog odbora s idejom otvaranja boksačkog centra, odnosno trening kampa na pulskom području koji bi bio na dispoziciji profesionalnim i amaterskim boksačima, ali i rekreativcima iz Hrvatske i svijeta. Predsjednik Mateša podržao je projekt koji bi bio od velikog značaja za daljnji razvoj boksa i popularizaciju ove plemenite vještine, kako u Hrvatskoj tako i šire, ujedno ponudivši i pomoć krovne sportske organizacije u realizaciji ovog projekta.

"Znanje i iskustvo koje bi Stipe Drviš mogao prenijeti na mlade od neprocjenjive je važnosti za boljitak ovog sporta, ali i promociju Hrvatske, stoga će HOO podržati ovaj projekt u svakom smislu", zaključio je predsjednik Mateša. Što se tiče nastavka sportske karijere, Stipe Drviš je najavio obranu naslova svjetskog prvaka za listopad ove godine uz mogućnost da se meč održi u Hrvatskoj, a opcije su gradovi Zagreb i Split.