Zagreb, 5. studenoga 2018. - Hrvatski biciklist Marin Ranteš odličnim je nastupom na posljednjoj utrci Svjetskog kupa u BMX Freestyleu u kineskom Čengduu osvojio ukupno prvo mjesto u tom natjecanju. Na posljednjoj postaji Svjetske serije Marin je devetim mjestom izborio finale, a potom završnom vožnjom, vrijednom četvrtog mjesta, ostvario ukupnih 26700 bodova i uspon na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u Svjetskom kupu za ovu sezonu.

Drugoplasirani je bio Daniel Dhers iz Venezuele s osvojenih 26500 bodova, dok je treće mjesto pripalo Amerikancu Nicku Bruceu s ukupnih 24190 bodova u sezoni. To je svakako povijesni uspjeh za hrvatski biciklizam jer dosad nije imao tako visoko plasiranog predstavnika na natjecanjima sa svjetskim predznakom. Veseli i činjenica da je riječ o olimpijskom sportu koji će biti premijerno zastupljen na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

 

Našem najboljem BMX-ovcu, Marinu Rantešu, čestitku su uputili predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop:

 

Dragi Marine,

novim vrhunskim ostvarenjem svrstao si se u krug kandidata za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju koje bi trebale biti i kruna tvoje dosadašnje karijere. Od srca ti čestitamo osvojeno zlato u Svjetskom kupu, sa željom da daljnjim predanim radom ostvariš i svoje olimpijske snove.