Jedna od etapa prestižne međunarodne biciklističke utrke Giro dItalia 2004. stiže u Hrvatsku, točnije, etapa u dužini od 200 kilometara vozit će se u Istri 23. i 24. svibnja 2004. godine, i...

Jedna od etapa prestižne međunarodne biciklističke utrke 'Giro d'Italia' 2004. stiže u Hrvatsku, točnije, etapa u dužini od 200 kilometara vozit će se u Istri 23. i 24. svibnja 2004. godine, izvijestili su čelnike Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjednika Zlatka Matešu i glavnog tajnika Ivicu Miočića Stošića, hrvatski biciklistički dužnosnici, predsjednik Organizacijskog odbora 'Giro d'Italia u Istri 2004.' Marino Brečević, direktorica OO-a Manuela Hrvatin, dopredsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS) Sandro Vrancich i glavni tajnik HBS-a Ivo Rilović, na sastanku održanom u srijedu 5. studenoga u Tajništvu Hrvatskog olimpijskog odbora.

Predsjednik Organizacijskog odbora Brečević izvijestio je čelnike HOO-a o nizu predradnji koje su učinjene za ovu povijesnu odluku uključujući i inicijativu kandidature koju je iskazala još prije nekoliko godina Turistička zajednica Istre i Istarske županije, a koja je početkom 2003. godine uz punu podršku HBS i konkretizirana. Prema grubim proračunima, za ostvarenje utrke potrebno je osigurati oko 300.000 eura, rekao je Brečević, dodavši kako se određena logistička i financijska pomoć očekuje i od HOO-a. Odluka o svim etapama ove prestižne biciklističke utrke službeno će se obznaniti u Milanu. Podržavši ideju održavanja 'Giro d'Italia' u Hrvatskoj, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i glavni tajnik HOO-a Ivica Miočić Stošić ocijenili su ovaj sportski događaj za Hrvatsku u promotivnom smislu pun pogodak, kako za sport, tako i u turističkom smislu te doprinos populariziranju biciklističkog sporta u Hrvatskoj za koji postoje sve komparativne prednosti i uvjeti.

Prema mišljenju glavnog tajnika HOO-a Miočića Stošića u predstojeće aktivnosti oko organizacije i promidžbe utrke treba uključiti i vrsnog biciklistu Vladimira Miholjevića, koji svojim profesionalnim natjecateljskim iskustvom može doprinijeti stvaranju interesa za razvoj biciklizma u Hrvatskoj.