Jedina hrvatska sportašica smještena u Olimpijskom selu u Bardonecchiji, biatlonka Petra Starčević, uz reprezentativce u skijaškom trčanju, prva će od hrvatskih sportaša nastupiti na XX. Zimskim oli...

Jedina hrvatska sportašica smještena u Olimpijskom selu u Bardonecchiji, biatlonka Petra Starčević, uz reprezentativce u skijaškom trčanju, prva će od hrvatskih sportaša nastupiti na XX. Zimskim olimpijskim igrama.

U nedjelju 12. veljače (10 sati) nastupit će u disciplini 15 km persuit u Pragelatu, a o svom nastupu govorila je na konferenciji za novinare održanoj u press centru HOO-a u petak. Sa svojih 19 godina, Petra Starčević najmlađa je biatlonka koja će nastupiti na ZOI Torino. «Na moje prve Zimske olimpijske igre prvenstveno sam došla po iskustvo, a nadam se da ću ostvariti svoj maksimum i biti zadovoljna ostvarenim rezultatom», izrekla je svoja očekivanja.

Naime, u biatlonu se najbolji rezultati ostvaruju oko 25 godine, a Petra Starčević je juniorka još dvije godine. Vođa ekipe Žarko Galjanić rekao je kako je Petra u izvrsnoj formi što dokazuje i nedavno osvojeno 7. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u Americi, a zasluge za tako veliki rezultat pripadaju i njezinom treneru bugarskom stručnjaku Giorgiju Petrovu Fartunovu. Nakon nastupa u nedjelju, Petru očekuje još nastup u disciplini 7,5 km persuit koja je na rasporedu u četvrtak 16. veljače.