Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić primili su 14. travnja 2003. godine izaslanstvo Specijalne olimpijade Hrvatske; predsjednicu SOH...

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić primili su 14. travnja 2003. godine izaslanstvo Specijalne olimpijade Hrvatske; predsjednicu SOH-e Vericu Haraminčić, glavnog tajnika Svetu Milovanovića i sportskog direktora Ivana Kosa na temu Svjetskih igara, koje će se održati u Dublinu u Irskoj od 16. do 29. lipnja 2003., a koje će okupiti oko 7000 natjecatelja iz 160 zemalja svijeta.

Ovako mnogobrojna priredba na kojoj će sudjelovati i 40 sportaša iz Hrvatske zahtjeva temeljite pripremi u čemu se Hrvatski olimpijski odbor obvezuje na odgovarajuću organizacijsku i materijalnu pomoć Specijalnoj olimpijadi Hrvatske, odgovor je čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora mr. sc. Zlatka Mateše i Ivice Miočića Stošića na naredne Svjetske igre u Dublinu. Predsjednica Specijalne olimpijade Hrvatske Verica Haraminčić sa suradnicima, izvijestila je predsjednika i glavnog tajnika HOO-a, također o tijeku suradnje na sportskom programu za populaciju s hendikepom koji uspješno zajedničkim snagama SOH razvija u posljednje dvije godine u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Iskazujući zadovoljstvo rezultatima dogovora u Hrvatskom olimpijskom odboru, čelnici dviju sportskih institucija dogovorili su ponovni susret za mjesec dana.