Zagreb, 22. srpnja 2022. - Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša priredio je prijam za atletsku uzdanicu Laru Jurčić i trenera Marka Katalinića. Povod je Larina brončana medalja, osvojena u finalu utrke na 200 metara (s vremenom 24.22) na nedavnom mlađejuniorskom EP-u u Jeruzalemu.

 

Članica AK Agram, trenutačno korisnica HOO-ova razvojnog programa I., dočarala je impresije s Europskog prvenstva, potom ispričala kako uspijeva uskladiti srednjoškolske obveze u malom gradiću kraj Stuttgarta i atletske ambicije koje su joj dodatno porasle nakon uspjeha u Izraelu. 

Trener Marko Katalinić (AK Agram) govorio je o novim trendovima u atletici, prema kojima dobri sprintaši mogu doći iz svakog kutka Globusa, a ne samo s afričkog ili američkog ozemlja. Složio se s predsjednikom Matešom u konstataciji da hrvatska atletika trenutačno ima ima sjajan mladi naraštaj, upravo u dobnoj skupini Lare Jurčić.

Podsjetimo, na istom mlađejuniorskom EP-u hrvatska atletika je imala ukupno sedam finalist(ic)a, a najsjajnije odličje donijela je sedmobojka Jana Koščak koja će, skupa s Larom Jurčić, biti i jedna od glavnih atletskih uzdanica na ljetnom EYOF-u (24. - 30. srpnja) u slovačkoj Banskoj Bystrici.   (hoo/vk)