HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ

www.has.hr

 

 

hr-atletski-savezPredsjednik Ivan Veštić
Glavni tajnik Kristina Šimatić

 

Hrvatski atletski savez osnovan je 1912. godine u Zagrebu kao
Hrvatski atletski podsavez. Član je International Association of
Athletics Federations (IAAF) - Međunarodnog udruženja atletskih
saveza od 25. veljače 1992. godine.

 


Sjedište


Trg Kralja Petra Svačića 17

HR - 10000 Zagreb


Tel.   +385 1 4610117
Faks + 385 1 4622634

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Hrvatski atletski savez 2011._Sportska televizija "Moj savez"

Zagreb, 5. srpnja 2019. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i pomoćnik glavnog tajnika za Olimpijski program Damir Šegota priredili su prijam za četveročlano izaslanstvo japanskog grada Kagawe, odnosno istoimene japanske prefekture. U HOO-u su tako boravili članovi vodećeg tijela prefekture Kagawa (iz Vladinih odjela za promociju, planiranje i marketing): Shinike Shinji, Ishihara Yoichi i Hiroshi Hayashi, a i iz prefekturalnog Odjela za promociju nazočila je i Kono Saki. Budući da je predmet razgovora bio boravak hrvatskih atletičara na pripremama u Kagawi uoči OI u Tokiju, u njihovoj pratnji bio je i tajnik za licenciranje trenera Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Bruno Erent.

Zagreb, 20. lipnja 2019. - Zlatna hrvatska olimpijka iz Rio de Janeira, bacačica koplja Sara Kolak, na najbolji se mogući način vratila na veliku atletsku pozornicu nakon gotovo dvogodišnjeg izbivanja. Na vrlo jakom mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi (Češka) Kolak je pobijedila hicem od 64,45 metara, ostvarenim u četvrtoj bacačkoj seriji. Osim što je bio najdulji hitac na natjecanju, bio je to i deseti najdulji hitac ove sezone u svijetu. Druga je bila Slovenka Martina Ratej, s oko tri pol metra slabijim dometom, dok su treća Indijka Anu Rani i četvrta Čehinja Špotakova za pobjednicom ostale rezultatski prekratke za više od četiri metra.

Sveti Martin na Muri, 8. rujna 2018. - Iznimno atraktivnom sportskom događaju - Svjetskom prvenstvu u trčanju na 100 kilometara - u subotu je domaćin bio Sveti Martin na Muri, točnije - prekrasna turistička destinacija Toplice Sveti Martin. SP je nazočnošću uveličao i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.