HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ

www.has.hr

 

 

hr-atletski-savezPredsjednik Ivan Veštić
Glavni tajnik Kristina Šimatić

 

Hrvatski atletski savez osnovan je 1912. godine u Zagrebu kao
Hrvatski atletski podsavez. Član je International Association of
Athletics Federations (IAAF) - Međunarodnog udruženja atletskih
saveza od 25. veljače 1992. godine.

 


Sjedište


Metalčeva ulica 5

HR - 10000 Zagreb


Tel.   +385 1 4610117
Faks + 385 1 4622634

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

London, 28. srpnja 2020. - Prema informaciji iz Svjetske atletske federacije (World Atletics), olimpijske kvalifikacije za maraton i brzo hodanje mogu početi prvog rujna, tri mjeseca prije u odnosu na kvalifikacije u ostalim atletskim disciplinama, prolongirane do 30. studenoga.

Zagreb, 4. listopada 2019. - Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković upotpunila je kolekciju odličja na svjetskim prvenstvima, osvojivši brončano odličje u Dohi hicem od 66,72 metara ostvarenim u prvoj seriji finalnog nadmetanja na stadionu Khalifa u Dohi. Četvrta je to medalja na svjetskim prvenstvima za najbolju bacačicu diska u posljednjem desetljeću. Svjetskom prvakinjom postala je u Moskvi 2013. i u Londonu 2017. godine, a u Pekingu 2015. osvojila je srebro. Novom svjetskom prvakinjom postala je Kubanka Yaime Perez koja je u petoj seriji bacila 69,17 metara.

Zagreb, 5. srpnja 2019. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i pomoćnik glavnog tajnika za Olimpijski program Damir Šegota priredili su prijam za četveročlano izaslanstvo japanskog grada Kagawe, odnosno istoimene japanske prefekture. U HOO-u su tako boravili članovi vodećeg tijela prefekture Kagawa (iz Vladinih odjela za promociju, planiranje i marketing): Shinike Shinji, Ishihara Yoichi i Hiroshi Hayashi, a i iz prefekturalnog Odjela za promociju nazočila je i Kono Saki. Budući da je predmet razgovora bio boravak hrvatskih atletičara na pripremama u Kagawi uoči OI u Tokiju, u njihovoj pratnji bio je i tajnik za licenciranje trenera Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Bruno Erent.