U Zagrebu se od 2. do 4. veljače 2007. godine održava 32. Kongres Europske softball federacije (ESF) u čijem radu će sudjelovati oko 60 delegata nacionalnih softball federacija članica ESF-a, a u Za...

U Zagrebu se od 2. do 4. veljače 2007. godine održava 32. Kongres Europske softball federacije (ESF) u čijem radu će sudjelovati oko 60 delegata nacionalnih softball federacija članica ESF-a, a u Zagreb su doputovali i predsjednik ESF-a Mike Jenings i predsjednik Svjetske softball federacije (ISF) Don Porter. Tom prigodom su ih u četvrtak 1. veljače primili čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora predsjednik Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop izrazivši punu potporu stručnom razvoju softballa u Hrvatskoj kao i popularizaciji tog sporta među mladima.

Don Porter je izvijestio čelnike HOO-a kako je Kongres samo uvertira za održavanje velikog sportskog događaja Europskog softball prvenstva koje se održava u Zagrebu u srpnju mjesecu ujedno se zahvalivši HOO-u na potpori i odličnoj suradnji s Hrvatskim softball savezom. Vezano uz EP u Zagrebu, predsjednik Mateša rekao je kako će HOO dati i financijsku i stručnu pomoć, a obavljeni su i kontakti vezano uz televizijsko praćenje ovog događaja.

Na primanju su bili i predsjednik Hrvatskog softball saveza Pero Čizmić, glavna tajnica Jelena Čusak i članica IO HSS-a Maja Inđić. Na dnevnom redu Kongresa koji se održava u zagrebačkom hotelu Westin od 2-4. veljače, bit će financijsko izvješće za prošlu godinu kao i usvajanje proračuna ESF-a za 2007. godinu. Prvog dana Kongresa održat će se i sastanak Izvršnog odbora ESF-a te sastanci Komisija za razvoj, natjecanja i financije.