Predsjednik Međunarodne softball federacije (ISF) Don Porter i igračice iz šest svjetskih zemalja, među kojima je bila i glavna tajnica Hrvatskog softball saveza i članica Izvršnog odbora ISF-a Jele...

Predsjednik Međunarodne softball federacije (ISF) Don Porter i igračice iz šest svjetskih zemalja, među kojima je bila i glavna tajnica Hrvatskog softball saveza i članica Izvršnog odbora ISF-a Jelena Tomić-Čusak, boravili su prošlog tjedna u Lausanni gdje su na sastanku s predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesom Roggeom razgovarali o povratku softballa na program Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Naime, na 117. sjednici MOO-a održanoj u srpnju u Singapuru, glasovalo se o ostanku softballa na programu OI u Londonu, a ishod tajnog glasovanja u konačnici je bio podijeljen 52 – 52 uz jedan suzdržani glas. Takav rezultat glasovanja bio je i temelj akcije ISF-a prema MOO-u, da se na sljedećoj skupštini MOO-a koja će se održati u veljači 2006. godine u Torinu, softballu da još jedna šansa kako bi bio na programu OI-a u Londonu. Jacques Rogge je predstavnicima ISF-a rekao 'vrata su vam otvorena', pa se u ISF-u, ali i u Hrvatskom softball savezu nadaju kako će lobiranjem uvjeriti članove MOO-a da ovaj sport zaslužuje biti na programu Olimpijskih igara.

Na 114. sjednici MOO-a u Mexico Cityju 2002. godine, Jelena Tomić-Čusak je ispred ISF-a argumentima uvjerila članove MOO-a da softball bude na programu Igara u Pekingu, stoga je optimizam prisutan i nadalje.