Baseball i softball neće biti u programu Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu, odlučili su članovi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na zasjedanju 117. sjednice u Singapuru. Baseball je na...

Baseball i softball neće biti u programu Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu, odlučili su članovi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na zasjedanju 117. sjednice u Singapuru. Baseball je na programu OI od 1992. godine u Barceloni, a softball od 1996. u Atlanti.

Članovi MOO-a trebali su donijeti odluku koja će ih dva sporta zamijeniti na programu Igara, a konkurirali su golf, ragbi, karate, rolanje i squash. Karate i squash su ušli u drugi krug no u konačnici nisu uspjeli dobiti dovoljan broj glasova, pa će se tako u Londonu održati natjecanja u 26 sportova, umjesto u maksimalnih 28.

Najvažnija točka dnevnog reda petodnevnog 117. zasjedanja MOO-a, bila je odluka o gradu domaćinu Olimpijskih igara 2012. godine, a organizacija je pripala Londonu koji će tako postati prvi grad u povijesti koji će treći put biti domaćin i organizator Olimpijskih igara.