ZAGREB, 11. prosinca 2014. - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop primio je 11. prosinca 2014. godine u sjedištu HOO-a svjetske prvakinje u sportskom ribolovu na moru. Ardena Bajlo, Gordana Sikirić, Željka Marković, Olivera Matičev, Sava Dešković i Tea Radil osvojile su na Svjetskom prvenstvu održanom u rujnu u francuskom Port D´Albertu ekipno zlatno odličje u konkurenciji 9 zemalja.

U delegaciji koja je posjetila HOO bili su i predsjednik Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru Đuro Marinović, izbornik Srećko Šobot te trener Luka Bučević.

Ovo je prvi put da je hrvatska reprezentacija osvojila medalju na plažama atlantske obale, gdje je ribolov specifičan zbog velikih valova i velikih razlika u plimi i oseci, a naša se ženska reprezentacija pokazala spretnijom od domaćina, srebrne Francuske i brončane Italije.

Glavni tajnik HOO-a čestitao je reprezentativkama u ribolovu na moru na sjajnom sportskom rezultatu koji je, iako nije dobio zasluženu pažnju u javnosti, od velikog značaja za cjelokupni hrvatski sport. Podsjetio je i na činjenicu da sportski ribolov na moru već godinama niže uspjehe te da su reprezentativci iz tog sporta svake godine zastupljeni na popisu nominiranih za najuspješnije sportašice i sportaše godine. (hoo/msč)