Povodom posljednjih sjajnih uspjeha hrvatskih kuglačica i kuglača na Svjetskom prvenstvu u Novom Sadu i juniorskom Svjetskom prvenstvu u Gostynu, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog od...

Povodom posljednjih sjajnih uspjeha hrvatskih kuglačica i kuglača na Svjetskom prvenstvu u Novom Sadu i juniorskom Svjetskom prvenstvu u Gostynu, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop 13. srpnja 2005. upriličili su svečani prijem za osvajače odličja, kao i trenere i čelne ljude iz Hrvatskog kuglačkog saveza.

Kuglačice i kuglači dostojno su prezentirali Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, a u konačnici su bili najuspješnija nacija. Kuglačice su ekipno osvojile broncu, Manda Kopecki je u disciplini Sprint osvojila zlato, Stanko Čota broncu pojedinačno, a u mješovitom paru su Biserka Perman i Luka Ukalović osvojili broncu. Na juniorskom SP-u je mješoviti par u sastavu Ines Hasić i Nikola Uzelac osvojio zlato.

Predsjednik HOO-a čestitao je kuglačicama i kuglačima pritom naglasivši da ovakvi hvalevrijedni rezultati u javnosti nepravedno ostaju nezapaženi, što je trend i kod nekih drugih sportova., a glavni tajnik je osvajačima medalja uručio prigodne plakete HOO-a. Svjetsko prvenstvo igralo se po novim pravilima, prema knock out sustavu, stoga je svaki nastup bio izuzetno važan. Proslavljena kuglačica Biserka Perman, upozorila je na činjenicu kako su hrvatski reprezentativci uglavnom amateri te će u budućnosti, zbog promjene sustava natjecanja koji sada zahtjeva veću i kontinuiranu angažiranost, imati podosta problema oko usklađivanja treninga, natjecanja i zaposlenja. Novi sustav zahtijevat će i prilagodbu klubova i saveza, što za sobom povlači i veće financijske izdatke. Odgovorni u Hrvatskom kuglačkom savezu upozorili su na činjenicu 'nestajanja' kuglačkih staza posebno u Zagrebu koji je prije 90-tih godina imao 140 staza, a danas ima oko 70-tak.