Zagreb, 7. lipnja 2018. - Hrvatske kuglačice i kuglači imali su ove godine iznimno trofejno proljeće u mlađeseniorskom (U23) i seniorskom uzrastu. O nedavnoj velikoj berbi medalja u svjetskoj konkurenciji govorili su na prijamu u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) sami kuglači i kuglačice te predstavnici Saveza.

Čestitajući im na uspjesima, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je istaknuo:
- Dugo nismo imali Savez s takvim kontinuiranim uspjesima različitih dobnih uzrasta u pojedinačnoj, ekipnoj i mješovitoj konkurenciji. Posebno me vesele mješoviti parovi jer to je ono što za budućnost sve više proklamira Međunarodni olimpijski odbor…
Aktualni čelnik Hrvatskog kuglačkog saveza (HKS) Tonči Mikac najavio je i trofejnu budućnost:
- Ovo je fantastična generacija za koju vjerujem da će još desetak godina donositi medalje s velikih natjecanja.
Pojedinačno najuspješnija, kapetanica Ana Jambrović, vlasnica i svjetskog rekorda u U23 kategoriji, spomenula je kako joj često nedostaje samo jedan čunj da bi ostvarila željene rezultatske domete, a predsjednik HOO-a na to je promptno reagirao želeći joj podariti upravo mu uručeni stilizirani čunj, poklon HKS-a.
U opuštenom ozračju razgovaralo se i o kuglačkoj infrastrukturi, pri čemu je čelnike HOO-a oduševila vijest o novootvorenom kampu u Otočcu. Glavni tajnik HOO-a Josip Čop preuzeo je obvezu razmatranja statusa kuglačica i kuglača u razvojnim sustavima nacionalne olimpijske udruge u svjetlu postignutih rezultata.

Sastanku u središnjici HOO-a nazočio je i glavni tajnik HKS-a Zoran Jagić, kao i trener Miljenko Šarac. Osim Ane Jambrović i njezina „srebrnog“ partnera u tandem mixu, Hrvoja Marinovića, prijamu u HOO-u odazvale su se Mirna Bosak, Ivana Juričić, Narda Štulić, Ivana Neralić i Luka Požega. (hoo/vk)