Zagreb, 15. lipnja 2016. - Nakon što je Hrvatska kuglačka reprezentacija postigla sjajne rezultate na VI. pojedinačnom svjetskom prvenstvu održanom u svibnju u istarskom Novigradu, članovi reprezentacije posjetili su, zajedno s čelništvom Hrvatskog kuglačkog saveza (HKS), 15. lipnja 2016. godine Hrvatski olimpijski odbor gdje ih je primio predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Seniori Ines Maričić, Nataša Ravnić Gašparini, Hrvoje Marinović, njihov trener Miljenko Šarac, zatim juniori Mirna Bosak, Ana Jambrović, Tamara Sinković, Milana Pavlic i trener Zdenko Sušac, u pratnji predsjednika i glavnog tajnika HKS-a, Tončija Mikca i Borisa Mezaka, te predsjednika Komisije za međunarodne veze Želimira Jurkovića, razgovarali su s predsjednikom HOO-a o svojim dojmovima sa Svjetskog prvenstva, ali i planovima za budućnost te aktualnim zbivanjima u hrvatskom i svjetskom kuglanju.

 

Najuspješnija hrvatska kuglačica u Novigradu je bila Ines Maričić. Osvojila je naslov svjetske prvakinje pojedinačno i u kombinaciji te srušivši 675 čunjeva za tri čunja postavila novi svjetski rekord pojedinačno a s ukupno 877 čunjeva srušila i svjetski rekord u kombinaciji. Podsjetimo i da je Ines na prošlom Svjetskom prvenstvu u Brnu osvojila broncu u sprintu.

 

Dvije brončane medalje na ovom Svjetskom prvenstvu osvojio je Hrvoje Marinović - pojedinačno i u kombinaciji, a bronca pojedinačno je pripala i Nataši Ravnić Gašparini, pobjednici Svjetskog pojedinačnog kupa 2015. godine.

 

Osim seniora, u Novigradu su snage odmjerili i svjetski kadeti i juniori. Tako je na XVII. Svjetskom juniorskom prvenstvu U23 hrvatska ženska kuglačka reprezentacija u sastavu Mirna Bosak, Ana Jambrović, Tamara Sinković i Milana Pavlic osvojila srebro sa srušenih 3.458 čunjeva. Najbolji pojedinačni rezultat natjecanja imala je Klara Sedlar sa srušenih 617 čunjeva. Klara Sedla osim toga je osvojila broncu u kombinaciji i u tandem mixu s Domagojem Bradarićem. Do srebra u sprintu je došla Mirna Bosak. Treba svakako spomenuti i odlična 4. mjesta Matije Tutnjevića pojedinačno te muške juniorske reprezentacije ekipno. (hoo/msč)