Od 13 hrvatskih natjecatelja na Svjetskom kickboxing prvenstvu, održanom u Agadiru u Maroku od 19. do 24. rujna 2005., njih sedam vratilo se u Hrvatsku s medaljama; Frane Radnić i Igor Jurković s ...

Od 13 hrvatskih natjecatelja na Svjetskom kickboxing prvenstvu, održanom u Agadiru u Maroku od 19. do 24. rujna 2005., njih sedam vratilo se u Hrvatsku s medaljama; Frane Radnić i Igor Jurković s dvije zlatne medalje i naslovom svjetskih prvaka, Ana Mandić, Marin Roso, Nives Radić i Nevena Juranović četiri srebrne te Kristina Karamatić s brončanom medaljom. Sa sedam medalja i ukupnim 3. mjestom u konkurenciji 36 zemalja, hrvatska seniorska reprezentacija u kickboxingu zaključila je ljetnu sezonu međunarodnim uspjesima koji sportski ugled Hrvatske dodatno potvrđuju.

Tim povodom čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora, predsjednik i glavni tajnik Zlatko Mateša i Josip Čop čestitali su sportašima, vodstvu saveza i reprezentacije, te matičnim klubovima sportaša u uvjerenju da uspjeh ovih sportaša ima višestruku vrijednost za hrvatski sport.