Zagreb, 5. veljače 2019. - Budući da je krajem prošle godine iznenada preminuo predsjednik WAKO Svjetske kickboxing federacije Borislav Pelević, svjetsku federaciju vodila je članica Pravnog odbora Francesca Falsoni s jedinim zadatkom - da pripremi izvanrednu izbornu skupštinu, odnosno izbor novog vodstva. Upravo je početkom veljače u Milanu održana izvanredna izborna skupština WAKO federacije na kojoj je sudjelovao 51 predstavnik država članica, od ukupno 61 s pravom glasa (osim ispunjenjem formalnih članskih obveza, pravo glasa stječe se i sudjelovanjem na Svjetskim prvenstvima u posljednje dvije godine).

Na milanskoj skupštini za novog predsjednika WAKO svjetske kickboxing federacije izabran je Roy Baker iz Irske, inače, dugogodišnji dužnosnik svjetske federacije, dopredsjednik, član Borda direktora te predsjednik europske kontinentalne federacije (WAKO Europe).
Na dužnost tehničkog direktora WAKO Svjetske kickboxing federacije izabran je Romeo Deša iz Hrvatske, dugogodišnji dužnosnik svjetske i europske kickboxing federacije i Hrvatskog kickboxing saveza (HKBS). Ovaj izbor je veliko osobno priznanje Deši, ali i priznanje HKBS-u, koji dugi niz godina vrlo aktivno sudjeluje u radu matične svjetske federacije.

HOO čestita Romeu Deši na izboru za tehničkog direktora Svjetske kickboxing federacije (WAKO)!